Sport

Ladislau Boloni, surpriză din partea lui Viktor Orban la împlinirea a 70 de ani: ”Permiteți-mi să vă felicit cu ocazia aniversării”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a alăturat seriei lungi de nume importante care au ținut să-l felicite pe Ladislau Boloni la împlinirea vârstei de 70 de ani.
13.03.2023 | 10:36
Ladislau Boloni surpriza din partea lui Viktor Orban la implinirea a 70 de ani Permitetimi sa va felicit cu ocazia aniversarii
Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a alăturat seriei lungi de nume importante care au ținut să-l felicite pe Ladislau Boloni la împlinirea vârstei de 70 de ani. Sursă foto: francebleu.fr
ADVERTISEMENT

Fostul mare jucător al Stelei al și echipei naționale a României, care în prezent antrenează formația FC Metz din Ligue 2, a sărbătorit sâmbătă, 11 martie, împlinirea frumoasei vârste de 70 de ani.

Viktor Orban, scrisoare pentru Ladislau Boloni la împlinirea a 70 de ani

Printre cei care au ținut să-l felicite pe Ladislau Boloni s-a numărat și prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, care i-a trimis o scrisoare surprinzătoare tehnicianului născut la Târgu Mureș și care are origini maghiare.

ADVERTISEMENT

”Stimabil maestru, dacă ar exista un top al celor mai așteptate cărți ale anului, atunci autobiografia dumneavostră sigur s-ar număra printre ele. Permiteți-mi să mă alătur apropiaților, rudelor și admiratorilor și să vă felicit cu ocazia aniversării.

Vă doresc multă sănătate și succes în cariera de antrenor. La mulți ani!”, a fost mesajul scrisorii pe care prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, i-a trimis-o antrenorului român, conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT
Ladislau Boloni Viktor Orban
Scrisoarea primită de Ladislau Boloni de la Viktor Orban. Sursă foto: gsp.ro

Ungurii fac un film despre viața lui Boloni

De altfel, Ungaria se pregătește să-l omagieze cum se cuvine pe Ladislau Boloni, urmând ca în curând să fie lansat un film documentar despre viața antrenorului român care se va intitula ”Povestea unei legende”.

Pelicula va fi produsă cu sprijin financiar din partea statului maghiar, care va contribui cu peste 235.000 de euro. Documentarul va fi realizat sub îndrumarea regizorului Atilla Szabo și va fi produs cu sprijinul Institutului Național de film al Ungariei.

ADVERTISEMENT

Pelicula va conține imagini și povești neștiute din viața antrenorului născut la Târgu Mureș. Nu vor lipsi momente absolut fascinante cu Nicolae Ceaușescu, Emeric Ienei sau Cristiano Ronaldo.

Creatorii filmului îl prezintă pe Loți Boloni ca fiind căpitanul marii echipe româneşti Steaua pe care o conduce spre triumful din finala de la Sevilla, pe 7 mai 1986 când câștigă Cupa Campionilor Europeni. O informație ușor romanțată. Chiar dacă Boloni a fost unul dintre cei mai reprezentativi jucători ai ”roș-albaștrilor”, liderul și căpitanul de drept al marii echipe Steaua din acei ani era Tudorel Stoica.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Boloni este prezentat ca fiind căpitanul, şi ulterior selecţionerul naţionalei României. Ladislau Boloni a purtat banderola de căpitan al României în 23 din cele 102 partide pe care le-a jucat sub tricolor.

ADVERTISEMENT