Fotbal intern

Ladislau Boloni vrea să intre în politică! Anunț neașteptat al fostului selecționer

29.08.2018 | 10:06
Ladislau Boloni vrea sa intre in politica Anunt neasteptat al fostului selectioner

Ladislau Boloni a fost prezent luni la un festival care a avut loc în orașul său natal, Târgu Mureș, unde a anunțat o posibilă viitoare carieră în politică. Fostul mare internațional român nu a exclus faptul că ar dori pe viitor să intre în alegerile locale pentru primăria municipiului Târgu Mureș.

Chiar dacă ar fi încântat de ideea că ar putea ajunge edil al orașului, Boloni nu și-a stabilit însă o agendă clară: „Nu este suficient să vin în oraș cu trei luni înainte de alegeri și să fac paradă. Ca să-i conving pe alegători trebuie să stau mult de vorbă cu ei, să am puterea să mă uit în ochii lor și să le spun ce vreau”, anunță secundatv.ro. Totodată, Boloni a anunțat că în cazul în care ar intra în politică ar dori să aibă în jurul său o echipă tânără care să adune persoane care pot rezolva probleme din diferite domenii și care să-i facă pe locuitorii orașului să-și dorească o schimbare.

Ladislau Boloni a anunțat că vrea să intre în politică

Ajuns la 65 de ani, Ladislau Boloni a scris istorie în fotbalul românesc, dar nu numai. După o carieră strălucită la ASA Târgu Mureș, Ladislau Boloni a devenit unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai Stelei în perioada în care trupa din Ghencea reușea să câștige Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei. În 1987 a plecat din țară și a ajuns în Belgia, unde a jucat pentru Racing Jet Wavre, pentru ca mai apoi să treacă în Franța, la Creteil și la Orleans. Boloni a devenit primul fotbalist român care a depășit 100 de selecții pentru naționala României, pentru care a jucat între 1975 și 1988, a adunat 102 de selecții în total și a marcat 23 de goluri. Cel mai important gol marcat de Boloni pentru națională a fost cel împotriva naționalei Italiei, în preliminariile pentru Euro 1984, reușită care i-a dus pe „tricolori” la primul turneu final după 14 ani.

Ladislau Boloni – biografie impresionantă. L-a lansat în fotbal pe Cristiano Ronaldo

Și-a încheiat cariera de fotbalist în 1992, pentru ca mai apoi să se apuce de una în antrenorat.  El avea să câștige titlul în Portugalia cu Sporting Lisabona, în 2002, a reușit să câștige Cupa Campionilor Golfului cu Al Jazira, în 2007 și a câștigat și titlul de campion al Belgiei cu Standard Liege, în 2009, sezon în care a fost desemnat antrenorul anului în Belgia în 2009. A mai antrenat echipe importante precum Nancy, AS Monaco, Rennes sau PAOK Salonic, dar și naționala României.

De asemenea, Boloni e recunoscut și pentru faptul că a lansat mai mulți jucători în fotbalul mare, printre care se numără Cristiano Ronaldo și Ricardo Quaresma la Sporting, Yaya Toure, transferat de Boloni de la Olympiakos Pireu la AS Monaco în 2006, sau Axel Witsel, fotbalist promovat cu insistență la Standard Liege într-o perioadă în care mijlocașul abia împlinise 19 ani.

În acest moment Boloni e antrenor la la Royal Antwerp, în Belgia, unde are parte de un start excelent de sezon. Formația pe care o antrenează se află pe locul 5, la două puncte de liderul Genk, după cinci etape în care Antwerp nu a cunoscut gustul înfrângerii și a încasat un singur gol.