Life

Lamia, fiica regretatului Radu Beligan, despre soarta artiștilor în pandemie: „Nu prea mai sunt oameni generoși”

18.04.2021 | 14:32
Lamia fiica regretatului Radu Beligan despre soarta artistilor in pandemie Nu prea mai sunt oameni generosi
Lamia a moștenit talentul actoricesc de la tatăl ei, marele Radu Beligan. Foto: Ok Magazine
ADVERTISEMENT

Lamia, fiica regretatului Radu Beligan, a vorbit despre cum este să supraviețuiești ca actor în vreme de pandemie, fiind convinsă că este o perioadă de cernere pentru toată breasla, dar și pentru oamenii de rând, de care ar trebui să profităm.

Pozitivă, entuziastă și mereu cu un cuvânt bun la îndemână, fata marelui actor Radu Beligan a spus că pandemia nu este ușoară pentru actori, dar nu e nici un capăt de lume, că nu înțelege cum unele persoane se pot plictisi sau intră ușor în depresie când sunt atâtea lucruri de făcut.

ADVERTISEMENT

Lamia a muncit la ea acasă în această perioadă și s-a concentrat mai mult asupra poeziei. Și-a dat seama că are suficiente motive să fie fericită și a explicat de ce pe ea nu o sperie atât de mult perioada aceasta.

Lamia, fata lui Radu Beligan, despre vremurile pe care le trăim: „Mă jignește mitocănia și grosolănia oamenilor”

Actrița a fost invitată în emisiunea „De-a viața ascunselea” de la Antena 3, unde a vorbit, printre altele, despre puterea credinței în Dumnezeu, cât de mult s-a schimbat lumea nu neapărat din cauza pandemiei, dar și ce proiecte speciale are.

ADVERTISEMENT

„În profesia noastră nu prea mai sunt oameni generoși. Mă jignește mitocănia și grosolănia oamenilor. Căutăm oameni pozitivi, ne împrejmuim de ei. Fără credință nu se poate. (…) Noi luptăm continuu cu egoismul și cu mândria, cu trufia asta, nevoia de a fi slava deșartă. Când te dai pe tine la o parte și ai alte priorități…”, a mărturisit Lamia Beligan la Antena 3, vorbind despre luminile și umbrele lumii actorilor.

lamia beligan
Așa arată acum Lamia, fiica lui Radu Beligan. Foto: captură Antena 3

„Sunt oameni în depresie, dar eu nu înțeleg asta”

Aceasta a spus că nu îi înțelege pe cei care sunt în depresie invocând pandemia: „Sunt oameni în depresie, dar eu nu înțeleg asta. Ah, bun, nu mai ești pe scenă, îți pierzi antrenamentul, dar poți să faci acasă, poți să te plimbi, să citești, să iubești, să îți faci viața plăcută. Eu nu înțeleg asta cu plicitisul. Eu m-am ocupat de poezie.

ADVERTISEMENT

Am fost provocată de Sebastian Crăciun, un prieten muzician, și mi-a plăcut ideea. După aia am tot făcut cu el spectacole de poezie cu el, ultimul a fost în ianuarie 2020”.

Actrița a mai spus că este de acord cu alternativa de a face spectacole online, dar nu crede că este o variantă bună, căci nimic nu se compară cu un spectacol în fața oamenilor într-o sală de teatru.

ADVERTISEMENT