Pariuri sportive

Lanciano, noul Sassuolo, cu preşedinte femeie

 ...
10.10.2013 | 14:02
Lanciano noul Sassuolo cu presedinte femeie
ADVERTISEMENT

 

Serie B este unul dintre cele mai grele campionate cadete de pe continent. Este o competiţie de anduranţă, care se întinde pe durata a nu mai puţin de 42 de etape, la care pentru echipele ce se bat la promovare şi respectiv retrogradare activitatea se mai prelungeşte pentru încă două-trei săptămîni. Actuala stagiune oferă o surpriză am fi fost tentaţi să spunem de proporţii, dar privind înspre Sassuolo care a ajuns în vara acestui an în topul fotbalului peninsular şi care este o echipă mică, pentru o localitate de 41.000 de suflete, vedem că imposibilul nu există în Cizmă cînd e vorba de performanţe sportive. Noua Sassuolo se numeşte Lanciano, localitate din regiunea Abruzzo, numărînd şi mai puţine persoane, 36.000, dar asta nu-i împiedică pe rossonerii de la Virtus să se afle în fotoliul de lider după opt etape, 18 puncte, cinci victorii, trei egaluri, nici un eşec.

Preşedinta clubului e căsătorită cu golgeterul formaţiei

Evident, cu formaţii de calibrul lui Empoli, Cesena, Novara, Siena, Palermo, Pescara, cu toate cluburi puternice pentru eşalonul secund, care doresc o revenire cît mai rapidă în Serie A ca să vorbeşti despre şansele lui Lanciano de a ajunge să se măsoare cu giganţii Seriei A pare mai degrabă o glumă. Nu se pot compara niciodată nici bugetele, nici loturile. Şi, cu toate acestea, clasamentul vorbeşte sec. Opt meciuri fără greşeală, locul 1 pentru o echipă care anul trecut a făcut pasul istoric spre Serie B şi care s-a salvat spre finalul sezonului, ceea ce a însemnat o performanţă precum cîştigarea ”lo scudetto”.

ADVERTISEMENT

Clubul este srijinit şi de autorităţi, tatăl actualului primar fiind în trecut antrenor al echipei, iar el însuşi a lucrat ca medic, însoţind echipa în perioada în care evolua la nivel de amatori, apoi de liga a patra, după care politica l-a împiedicat să mai continue, dar a rămas un fan înfocat al lui Virtus, nume dat în 2008 cînd a fost marele moment de cumpănă, clubul fiind la un pas de desfiinţare din motive financiare. A venit însă familia Maio, una dintre cele mai potente din regiunea Abruzzo şi aşa a început o altă istorie unică pentru Serie B, pe care am mai întîlnit-o doar în Spania, la Rayo Vallecano.  Lannciano are o femeie preşedinte, frumoasa Valentina Maio, iar ceea ce face şi mai tare povestea acestei echipe este faptul că soţul ei este nimeni altul decît vîrful de atac Manuel Turchi.

Stadionul este un fost velodrom unde s-a antrenat în secret celebrul rutier Francesco Mozer înaintea unei tentative de record mondial. Desigur, în Abruzzo inima regiunii rămîne Pescara, care a retrogradat din Serie A în vară, dar la Lanciano nimeni nu construieşte castele de nisip. Pur şi simplu se joacă fotbal, cu Marco Baroni pe bancă, fost preparator fizic din era Lucescu la Brescia, care spune că a învăţat meseria de antrenor de la tehnicianul român. Poate de aceea Lanciano joacă altfel, cu posesie prelungită a balonului, pressing înalt încă din jumătatea adversă, coordonate ale fotbalului modern. Şi, indiferent ce va fi, deja numele şi jocul rossonerilor de la Virtus a început să fie cunoscut în Italia.

ADVERTISEMENT

valentina_maio

Cel mai amuzant moment din istoria cuplului Valentina Maio – Manuel Turchi s-a consumat într-un meci cheie pentru promovarea în a doua ligă, împotriva Foggiei lui Zdenek Zeman, pe 6 septembrie 2010. Lanciano a fost însă irezistibilă şi Turchi a semnat o dublă, iar la unul dintre goluri preşedinta nevastă a dat buzna pe teren şi atacantul i-a sărutat mîna (video)

VEZI VIDEO: