”Lăncieri” la start: ai echipele probabile la Ajax – Roda

Mihnea-Marsilian Totann   
în Nicio categorie
02/08/2013, 19:13
”Lăncieri” la start: ai echipele probabile la Ajax – Roda

AJAX AMSTERDAM – RODA KERKRADE / VINERI, 2 AUGUST, ORA 21:00

Cea de-a 116-a ediţie a campionatului olandez debutează cu meciul de gală, în care campioana en-titre, Ajax, joacă pe teren propriu. Adversară este modesta Roda JC Kerkrade, abia salvată de la retrogradare şi sosită acum la Amsterdam ca victimă sigură. Microbiştii vor umple „ArenA” şi aşteaptă spectacol din partea favoriţilor. Iar în Olanda, spectacolul de pe gazon se traduce printr-un joc eminamente ofensiv şi cu goluri cît mai multe.

Pentru pariori, un astfel de meci poate oferi destule variante aşa-zis sigure, precum victorie la handicap (-1), cu o cotă 1,33, cel puţin trei goluri marcate – 1,30, poate chiar minimum patru goluri – 1,85, eventual 3-5 goluri – 1,75 sau doar o echipă marchează – 2,00.

În această vară, Ajax şi-a întărit ofensiva cu atacantul spaniol Bojan Krkici, împrumutat de la FC Barcelona. În rest, campioana continuă cu scheletul de bază din ediţia trecută, cel sosit şi la Bucureşti, unde a pierdut în faţa Stelei, în Liga Europa. Omogenitatea poate fi punctul forte al echipei din Amsterdam nu doar în disputa cu Roda, ci şi în noul sezon, în lupta cu PSV Eindhoven, care şi-a vîndut doi jucători de bază – internaţionalii Kevin Strootman (la AS Roma) şi Jeremain Lens (la Dinamo Kiev).

 1,43 este cota pentru „1 pauză/1 final”

AJAX (4-3-3): Vermeer – van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind – de Jong, Schone, Eriksen – Bojan, Sigthorsson, Fischer. Antrenor: Frank de Boer.
RODA (4-3-3): Biebauw – De Witte, Bateau, Iddi-Yakuni, van Tricht – Mokulu, Enevoldsen, Biset – van Loo, Ghomsi, Cordaro. Antrenor: Harm van Veldhoven .

 

Închide ×