Alegeri 2024

Lansarea candidaților AUR la Alba. Claudiu Târziu: „Să mai salvăm ceva din România şi ce se poate din UE”

Claudiu Târziu, la lansarea candidaților AUR la Alba: „Să schimbăm drumul dinspre prăpastie, acolo unde conduc, de la Bucureşti, Nicu şi Marcel”
17.05.2024 | 00:00
Lansarea candidatilor AUR la Alba Claudiu Tarziu Sa mai salvam ceva din Romania si ce se poate din UE
Claudiu Târziu spune că, la 9 iunie, este momentul în care românii pot „să-și decidă destinul” / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Claudiu Târziu, președintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, a fost prezent, joi, la lansarea candidaților partidului din județul Alba. Târziu, care candidează la Parlamentul European, a susținut că la 9 iunie se va tranșa între „libertate şi sclavie, între prosperitate şi sărăcie, între suveranitate şi vasalitate, între pace şi război, între viaţă şi moarte”.

„Să schimbăm drumul dinspre prăpastie”

Claudiu Târziu, senator și candidat la europarlamentare, a fost prezent, joi, la lansarea candidaților AUR din Alba. Într-un discurs dur, Târziu a că partidul trebuie să învingă pentru a schimba direcția conducerii de la București și de la Bruxelles

ADVERTISEMENT

„Trebuie să învingem dacă vrem să mai salvăm ceva din România şi ce se poate din Uniunea Europeană. Poate că vi se pare că e o viziune prea sumbră, dar nu e deloc sumbră, e foarte realistă. Astăzi, ne aflăm într-un moment crucial, în care putem să ne decidem destinul, să schimbăm drumul dinspre prăpastie, acolo unde conduc, de la Bucureşti, Nicu şi Marcel şi, la Bruxelles, Ursula von der Leyen”, a spus el.

Deciziile „distructive” de la Bruxelles

Claudiu Târziu a spus că alegerile comasate s-au făcut pentru a încerca distrugerea AUR, dar că această tentativă nu va avea succes

ADVERTISEMENT

„Aceste două tipuri de alegeri pe care PNL şi PSD le-au comasat pentru a încerca să învingă AUR – pentru a încerca să învingă AUR, dar nu vor reuşi – ne ajută fiind împreună să vedem mai limpede legătura dintre Bruxelles, Bucureşti, Alba Iulia, Teiuş şi orice alt loc de pe pământul românesc.

Să vedem legătura de cauzalitate între deciziile ideologizate, deciziile uneori distructive pornite de la Bruxelles, de la oameni care n-au empatie, n-au dragoste, n-au niciun fel de sentiment de apartenenţă şi nu au niciun fel de simţ al datoriei”, a declarat Târziu, în cadrul evenimentului care a avut loc la Şanţurile Cetăţii Alba Carolina”, scrie Agerpres.

ADVERTISEMENT

„Nu ne rămân nici păduri, nici bani, suntem doar la mâna lor”

Claudiu Târziu a spus că politica de mediu de la Bruxelles îi va afecta pe toți românii, referindu-se la eliminarea dorită a încălzirii cu lemne, pentru că „vom fi la mâna lor”, adăugând și creșterea prețului la energie.

„Dacă ni se interzice încălzirea cu lemne, suferim aproape toţi. 85% dintre gospodăriile româneşti se încălzesc cu lemn. Şi nu vom mai avea voie să ne încălzim cu lemn. Cu lemnul nostru, pe care, altminteri, îl taie cu frenezie firmele lor şi îl toacă şi fac bani şi nouă nu ne rămâne nimic.

ADVERTISEMENT

Nu ne rămân nici păduri, nici bani, suntem doar la mâna lor. Dacă ne închid minele şi noi nu mai putem folosi cărbunele pentru producţia de energie, ne afectează pe toţi. Pentru că preţul crescut la energie face să crească toate celelalte preţuri şi simţim în buzunarul nostru şi simţim pe pielea noastră”, a spus Târziu.

Președintele Consiliului Consiliului Naţional de Conducere al AUR a conchis că, la 9 iunie, se va vota între „libertate şi sclavie, între prosperitate şi sărăcie, între suveranitate şi vasalitate, între pace şi război, între viaţă şi moarte”. 

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cine e tânărul de 22 de ani mort în accidentul tragic din Tomşani, Vâlcea....
Cine e tânărul de 22 de ani mort în accidentul tragic din Tomşani, Vâlcea. Se întorsese din Anglia şi mai avea doar 7 km până acasă
Românul ăsta mare şi prost Multimilionarul care l-a jignit incalificabil pe Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Multimilionarul care l-a jignit incalificabil pe Ilie Năstase soseşte în România!
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Mai MULȚI BANI la PENSIE de la 1 IULIE. Au anunțat acum
Mai MULȚI BANI la PENSIE de la 1 IULIE. Au anunțat acum
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Primar PNL, prins în „Rețeaua Coldea”. Taifun pe scena politică
Primar PNL, prins în „Rețeaua Coldea”. Taifun pe scena politică
IMAGINI BOMBĂ cu revenirea Irinucăi în țară, după 6 ani! Șiroaie de lacrimi....
IMAGINI BOMBĂ cu revenirea Irinucăi în țară, după 6 ani! Șiroaie de lacrimi. Fiica lui Columbeanu s-a făcut ditamai domnișoara, e foarte frumoasă și îi seamănă leit lui
Un avion de pasageri Antonov-26 s-a rupt de la jumătate, în timpul aterizării...
Un avion de pasageri Antonov-26 s-a rupt de la jumătate, în timpul aterizării forțate, în Siberia
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”