Fotbal intern

 Lansarea volumului „Monografia echipei de fotbal Universitatea Craiova / 70 de ani în arena fotbalului românesc și european (1948 – 2018)”. Live video și foto

10.04.2019 | 13:57
Istoria Universității Craiova se află de azi înainte în paginile unui volum dedicat special

Lansarea volumului „Monografia echipei de fotbal Universitatea Craiova / 70 de ani în arena fotbalului românesc și european (1948 – 2018)” are loc chiar în aceste momente. Astfel, cartea are peste 500 de pagini și este scrisă atât în limba română, cât și în engleză. Dumitru Otovescu este autorul, un reputat profesor universitar. Acesta a fost ajutat de jurnaliștii Ion Jianu și Dan Pasarin.

 Lansarea volumului „Monografia echipei de fotbal Universitatea Craiova”

La prezidiu au luat loc în timpul lansării Titi Bâtlan și Teo Țarălungă, dar și actualul președinte al formației, Sorin Cârțu, Marcel Popescu, Pavel Badea și Gheorghe Craioveanu. În sală au fost prezente nume grele care au scris istorie de-a lungul timpului pentru Știința, fotbaliști din mai toate generațiile echipei.

Purima, Velea sau Beldeanu, la fel ca Donose, Ungureanu, Bondrea sau Ciurea, toți au răspuns prezent chemării și au venit într-un suflet să participe la lansarea unei cărți cu și despre întreaga istorie a Universității Craiova. Bondrea, Ciurea, Cojocaru, Zamfie, Adi Popescu, Săndoi, Iordache și mulți alți fotbaliști care au încântat tribunele au venit și ei. Și echipa lui Devis Mangia a fost invitată.

Scurt istoric

Universitatea Craiova a fost înființată în 1948. „Campioana unei mari iubiri” așa cum au alintat-o suporterii a reușit de-a lungul timpului să câștige de 4 ori titlul de campioană națională. Prima oară, oltenii s-au impus în 1974, apoi au urmat cele două sezoane de excepție 1980 și 1981, pentru ca în 1991, Craiova să fie regină pentru ultima oară peste Liga 1 Betano.

Alte 7 cupe ale României se mai regăsesc în palmaresul oltenilor. De remarcat că Universitatea a fost prima echipă românească ce a ajuns în sferturile Cupei Campionilor Europeni și prima care a eliminat formații din Germania și Anglia. Oltenii au jucat și o semifinala de Cupă UEFA în sezonul 1982 – 1983.

  • 3 este locul pe care îl ocupă în prezent Universitatea Craiova în clasamentul Ligii 1 Betano