News

Lanț uman la Saturn pentru salvarea unui bărbat care a ignorat steagul roșu. Care a fost deznodământul

07.08.2020 | 16:44
Lant uman la Saturn pentru salvarea unui barbat care a ignorat steagul rosu Care a fost deznodamantul
ADVERTISEMENT

Lanț uman la Saturn pentru salvarea unui bărbat care a ignorat steagul roșu. Vorbim despre un indivi, în vârstăd e 50 de ani, care a fost scos din apă cu ajutorul mai multor turiști.

Culmea, incidentul vine la doar câteva zile după ce un salvamar a fost și el salvat în același mod, la Eforie Nord. Băiatul reușise să aducă la mal un copil aflat în pericol, dar nu mai putea să iasă din apă.

ADVERTISEMENT

De data aceasta, bărbatul din Saturn s-a aventurat prea mult în mare, în ciuda avertismentelor. Când a vrut să se întoarcă nu a mai reușit.

Cum a fost salvat de la înec un bărbat care a ignorat steagul roșu

Primul care s-a dus după el a fost un administrator al unei firme de skyjet-uri, însă acesta a fost nevoit să abandoneze acțiunea.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, un salvamar a intrat în apă cu un skyjet, dar din cauza curenților puternici nici el nu a reușit să intervină.

„Era inutil din cauza valurilor şi pericolului de răsturnare. M-am apropiat de el, era conştient, stătea cu capul la suprafaţă. I-am aruncat tubul de salvare şi s-a ţinut de tub. Am lăsat la mal skyjet-ul, apoi am mers după el înot”, a povestit salvamarul pentru ziarul Adevărul.

ADVERTISEMENT

Vara continua !

Posted by Tarciuc Iulian on Thursday, August 6, 2020

O jumătate de oră a durat întreaga operaţiunea de salvare, timp în care salvamarul înota cu victima spre mal, dar curentul îi ducea în larg.

Din păcate, în tot acest timp, cei de pe plajă făceau poze sau filmau. Într-un final, un alt salvamar a strigat la oameni să facă un lanţ pentru a veni în sprijinul celor din apă.

ADVERTISEMENT

De remarcat că bărbatul a fost scos în cele din urmă la mal, epuizat, dar conştient. Salvamarii spun că aceste situații au loc aproape zilnic pentru că turiștii nu țin cont de sfaturi.

 

 

ADVERTISEMENT