Sport

Lanțul slăbiciunilor! Cum a pierdut Dinamo primul meci din EHF European League

20.10.2020 | 23:54
Lantul slabiciunilor Cum a pierdut Dinamo primul meci din EHF European League
ADVERTISEMENT

Dinamo a început cu stângul prima ediție din EHF European League. “Dulăii” au pierdut pe teren propriu împotriva lui Sporting Lisabona, scor 25-27. A fost un meci pe care Dinamo l-a început bine, însă a pierdut inițiativa și în final a cedat după un lanț de ghinioane și greșeli.

Sporting Lisabona este abonată la meciurile cu Dinamo. În ultimii doi ani, cele două echipe s-au întâlnit anterior de patru ori, cu două victorii în contul fiecărei formații. Toate meciurile s-au jucat anterior în Champions League. Episodul cinci s-a disputat în noua competiție EHF European League, acolo unde Dinamo a fost “expulzată” de forul continental, în condițiile în care nu a primit un wildcard pentru această ediție a Ligii.

ADVERTISEMENT

Sala Dinamo a fost goală, iar jucătorii se temeau de atmosfera rece pe care o vor găsi în sală. De altfel, Dan Savenco și Saeid Heidarirad au avertizat în interviurile FANATIK premergătoare meciului despre faptul că lipsa fanilor va fi un handicap greu surmontabil.

Cum a pierdut Dinamo primul meci din EHF European League

“Dulăii” au avut de suferit și din cauza noului coronavirus. Antrenorul Constantin Ștefan și trei jucători: Lazăr, Gavriloaia și Vrankovici au fost infectați și nu au putut fi pe parchet. Tehnicianul a fost nevoit să vadă meciul din fața televizorului, oficialul A fiind în acest meci “secundul” Sebastian Bota.

ADVERTISEMENT

Startul de meci a fost echilirat. S-a mers cap la cap și după 10 minute scorul a fost 4-4. Pentru “dulăi” nu a funcționat jocul pe extreme, un singur gol fiind marcat de Asoltanei în prima parte din extremă.

Saeid nu a mai putut continua din prima repriză!

Fostul jucător al lui Sporting, Vali Ghionea, își întâlnea fosta echipă. Iar golurile sale au venit din 7 metri. A transformat primele patru aruncări, ratând la a cincea. “Dulăii” au apăsat accelerația după minutul 10 și au preluat inițiativa. S-au desprins la trei goluri în minutul 18, 10-7, diferența cea mai mare pe care a avut-o Dinamo în favoarea ei în acest meci.

ADVERTISEMENT

Apoi a urmat căderea. Portarul Saeid a fost înlocuit, acuzând probabil o accidentare, iar rezerva Makrem Missaoui nu a avut o evoluție foarte apreciabilă. Sporting a făcut un final de repriză perfect și după câteva atacuri ratate de Dinamo, lusitanii au egalat la 14 în minutul 27. La pauză, portughezii au intrat în avantaj 15-14, conducând pentru prima dată în meci.

Ante Kuduz a trimis în bară în ultimele secunde ale primei reprize. Sporting a început bine și partea secundă și s-a desprins după ratările lui Kuduz și Bannour. Gaspar, portarul lusitanilor, a prins o perioadă de joc incredibilă, având numai puțin de cinci intervenții reușite în primele 10 minute ale reprizei secunde. Astfel, în minutul 40, portughezii au avut 3 goluri avans.

ADVERTISEMENT

Dinamo a revenit spectaculos cu 10 minute înainte de final!

Saeid Heidarirad nu a mai intrat în poartă pe parcursul părții secunde, iar asta s-a văzut pe faza defensivă la Dinamo. Spre deosebire de Gaspar, Missaoui nu a fost atât de inspirat, iar faptul că poarta nu a funcționat pentru “dulăi” le-a apropiat mult victoria celor de la Sporting.

Cu Sporting în controlul meciului, Dinamo a avut o răbufnire de orgoliu revenind de la 19-22 la 24-23 în minutul 51. Vali Ghionea a adus-o pe Dinamo în avantaj cu o aruncare de pe linia de 9 metri proprie, iar lucrurile păreau că merg în direcția bună.

Evoluție “cenușie” pentru “dulăi”! Lusitanii au profitat de șansele avute

Numai că Sporting a avut reacție. A pus presiune și au venit eliminările lui Savenco și Alireza Mousavi. Iar pe fondul inferiorității numerice, luistanii au reușit din nou să se desprindă. De la 24-23 s-a făcut 24-27 cu două minute înainte de final.

Scorul final a fost 25-27 după o evoluție cenușie a “dulăilor”, care au părut că au meciul în mână la un moment dat, însă l-au pierdut și portughezii au reușit să profite de slăbiciunile dinamoviștilor.

Lanțul slăbiciunilor!

N-a fost vorba de o singură slăbiciune, ci de un lanț. Pornind de la lipsa fanilor, absența lui Constantin Ștefan, faptul că nu a funcționat poarta, dar și inconsistența lui Vujic, noul centru al echipei după plecarea lui Kamel Alouini. Și având în vedere cazurile COVID-19 din lotul dinamoviștilor, poate că ar fi trebuit ca “dulăii” să forțeze o amânare. Cu siguranță după meci, conducerea a regretat decizia.

Dinamo are timp să își revină. În optimi se califică primele patru formații din grupă, însă este important ca “dulăii” să încheie cât mai sus pentru a avea un adversar cât mai accesibil în manșele eliminatorii.

  • 8 goluri a înscris Vali Ghionea, cel mai bun marcator al lui Dinamo
  • 28 februarie 2019 este data la care a pierdut ultima dată Dinamo în cupele europene
ADVERTISEMENT