Sport

Joan Laporta deschide operaţiunea “Lionel Messi la FC Barcelona”: “Mi-ar plăcea să își încheie cariera aici”

Lucrurile încep să se așeze la FC Barcelona, iar Joan Laporta, șeful catalanilor, și-a schimbat discursul legat de Leo Messi, și spune că îl dorește înapoi la echipă, recunoscând inclusiv datoria morală de a o face.
29.07.2022 | 16:42
Joan Laporta deschide operatiunea Lionel Messi la FC Barcelona Miar placea sa isi incheie cariera aici
Joan Laporta reconfirmă faptul că și-a schimbat radical discursul legat de Leo Messi și își reiterează dorința de a-l readuce la FC Barcelona în vara viitoare. Foto: twitter
ADVERTISEMENT

Joan Laporta, președintele lui FC Barcelona, dă un nou semnal că lucrurile sunt pe calea cea bună la FC Barcelona. Țintele lui Xavi au fost, în bună parte, rezolvate, iar acum, o dovedește printr-un interviu acordat în America, redeschide ”ambasadele” cu Leo Messi.

Joan Laporta îl vrea pe Lionel Messi: ”Mă simt dator față de el”

În vara trecută, Leo Messi a pus capăt unei perioade de 21 de ani petrecută la FC Barcelona. Clubul era într-o situație financiară critică, iar argentinianul a ajuns la PSG.

ADVERTISEMENT

Nu puțini au fost cei care, la acel moment, l-au criticat pe Leo pentru că nu a făcut totul pentru a rămâne la echipă. Iar faptul că Joan Laporta nu a lămurit lucrurile l-a supărat pe argentinian. Relațiile dintre părți răcindu-se considerabil.

Acum însă, situația financiară a catalanilor se schimbă. Încet, dar sigur. Iar acest lucru se simte nu doar dacă privim campania de trasferuri, ci și în starea de spirit din Catalunya. Una evidențiată și în declarații. Laporta recunoaște acum că plecarea lui Messi a fost un rău necesar, pentru scădere masei salariale, și că decizia a fost foarte dificil de luat.

ADVERTISEMENT

”Capitolul Messi nu s-a încheiat. Mă simt îndatorat față de el. Și este responsabilitatea noastră să găsim un moment și mijloacele pentru a redeschide acest capitol. Care nu s-a închis.

Mi-ar plăcea să își încheie cariera aici, la Barcelona, și să primească standing ovation pe fiecare stadion pe care evoluează. Cred că pot face acest lucru posibil. Aceasta este ambiția noastră, intențiile mele cu Leo sunt clare”, le-a dezvăluit Laporta jurnaliștilor americani.

ADVERTISEMENT

“A trebuit să luăm o decizie ca urmare a situației pe care am moștenit-o”

”Pentru Barca, probabil că a fost cel mai mare jucător, cel mai eficient. În opinia mea, el este doar comparabil cu Johan Cruyff. Dar trebuia să se întâmple într-o zi. A trebuit să luăm o decizie ca urmare a situației pe care am moștenit-o.

Instituția, clubul, are în sarcina sa destinul antrenorilor, jucătorilor. Și, uneori, este în situația în care trebuie să ia decizii pe care nu și le-ar dori”, spune Laporta.

ADVERTISEMENT

Dar și faptul că și-ar dori ca anul viitor, atunci când contractul lui Leo cu PSG expiră, să revină la echipă. Pentru a-și încheia cariera la echipa pe care nu a încetat să o iubească.


  • (P) Cota NETBET pentru PSG – Nantes: 2,00 este cota pentru „peste 3,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT