Life

Laptele pe care nu trebuie să-l consumăm, de fapt, niciodată. Mulți români fac această greșeală și-l cumpără din magazine. Medicii trag un semnal de alarmă

Laptele pe care nu ar trebui să îl cumperi niciodată din supermarketuri. Medicii susțin că nu are niciun beneficiu pentru organism.
30.06.2024 | 13:05
Laptele pe care nu trebuie sal consumam de fapt niciodata Multi romani fac aceasta greseala sil cumpara din magazine Medicii trag un semnal de alarma
Laptele pe care nu ar trebui să îl cumperi niciodată din supermarketuri. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Laptele este consumat în fiecare zi de mii de români. Puțini dintre cei care îl cumpără din supermarket citesc eticheta și, așa se face că, de multe ori, pleacă acasă cu un lapte periculos.

Laptele pe care ar trebui să eviți să îl pui în coșul de cumpărături

De-a lungul timpului, consumul de lapte a fost mereu un subiect controversat. Există persoane care îl consumă fără probleme și persoane care au dezvoltat o intoleranță la lactoză. Însă, indiferent de categoria din care faci parte, un singur tip de lapte nu ar trebui să îl cumperi niciodată.

ADVERTISEMENT

Medicul Lavinia Bratu a explicat în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu că mulți români se expun unui pericol, fără să știe. Acest pericol este, de fapt, laptele pasteurizat pe care îl găsim în supermarketuri.

”Laptele pasteurizat nu ar avea ce să caute în dieta noastră. Punctul doi, trebuie să urmărim dacă nu avem o sensibilitate, și în același timp trebuie să avem grijă la cantitate, pentru că pe vremea bunicilor noștri nu aveam cantități enorme.”, a spus Lavinia Bratu.

ADVERTISEMENT

Medicul a subliniat teoriile dezvoltate de alți cercetători în nutriție care susțin faptul că laptele pasteurizat nu are niciun beneficiu pentru organism. Explicația este foarte simplă și are mai mult legătură cu procesul de producere al acestui lapte.

De ce nu este recomandat consumul de lapte pasteurizat

Procesul de pasteurizare reduce considerabil conținutul de vitamine și enzime din lapte. Cercetătorii au demonstrat că prin pasteurizare se pierd vitaminele sensibile la căldură, precum vitamina C și B.

ADVERTISEMENT

Nu doar vitaminele sunt distruse în urma procesul de pasteurizare. De multe ori, pasteurizarea distruge și bacteriile probiotice care sunt beneficie pentru sănătatea intestinală.

O altă problemă semnalată de cei care au consumat lapte pasteurizat este legată de gust. Potrivit lor, laptele pasteurizat nu este la fel de gustos precum laptele cu 3.5% grăsime sau chiar cu 1.5% grăsime.

ADVERTISEMENT

Medicul Lavinia Bratu îi sfătuiește pe toți să fie foarte atenți atunci când aleg laptele pe care îl consumă. Trebuie acordată o mai mare importanță modului în care se simt după ce consumă lapte. De multe ori, senzația de disconfort nu este cauzată de intoleranța la lapte, ci de o sensibilitate.

”Îi îndemn pe toți să vadă cum se simt atunci când consumă lapte, cum se simt și fără, pentru că poate au o sensibilitate și încă nu știu.”, a declarat medicul în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu.

ADVERTISEMENT
Tags:
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând”...
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând” pe A2. Ce viteză avea manelistul
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut...
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut că e vorba de un incendiu
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Românii care nu au cotizat 15 ani până la 1 septembrie 2024 NU...
Românii care nu au cotizat 15 ani până la 1 septembrie 2024 NU primesc pensie! Cine beneficiază de cei 2.000 de lei
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Armele care au bântuit omenirea. Cinci dintre cele mai mortale
Armele care au bântuit omenirea. Cinci dintre cele mai mortale
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în...
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în timpul vizitei din România: „Am vrut să-i spun în față”