ADVERTISEMENT
News

Laptopuri de la Guvern pentru români. Ce angajați ar putea beneficia de acest ajutor

Autor: Flaviu Popa | 10.09.2020 | 23:30
Laptopuri de la Guvern pentru români. Ce angajați ar putea beneficia de acest ajutor
Foto: Hepta

Românii ar putea primi bani din partea statului pentru achiziționarea de laptopuri sau tablete, în condițiile în care au fost obligați să lucreze de acasă din cauza pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Angajații care lucrează în regim de telemuncă ar putea prim 500 de euro pentru achiziția de laptopuri sau tablete, conform unor modificări adoptate de Senat.

La finalul lunii august Guvernul a dat o ordonanță prin care acorda acest sprijin tuturor celor care au intrat în telemuncă pe perioada stării de urgență.

ADVERTISEMENT

Guvernul ar putea oferi românilor 2.500 de lei ajutor pentru a-și cumpăra un laptop

Senatorii au modificat proiectul de lege care reglementează ordonanța de urgență, astfel că sprijinul ar putea fi acordat și acelor persoane care au lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de alertă.

Ordonanța inițială a Guvernului prevedea acordarea stimulentului doar pentru perioada stării de urgență. Suma oferită drept ajutor e de 2.500 de lei, aproximativ 500 de euro.

ADVERTISEMENT

Amendamentul Senatului va da, însă, peste cap toate calculele făcute de Guvern. Executivul se baza că banii vor ajunge la aproximativ 40.000 de beneficiari, valoarea programului fiind calculată la 100 de milioane de lei.

Starea de alertă va fi prelungită până la finele lunii octombrie, așadar Guvernul ar avea de acoperit mai bine de cinci luni în care sute de mii de oameni au muncit prin regim de telemuncă.

ADVERTISEMENT

Proiectul de lege va ajunge la Camera Deputaților, iar aceștia vor decide pe ce perioadă se va acorda acest sprijin. Banii ar urma să fie acordați prin ANOFM angajatorilor care vor depune cereri în acest sens până la finele anului, conform Observatornews.ro.

Cu siguranță PNL nu va digera această nouă piedică din partea PSD. În plină criză economică, majoritatea parlamentară deținută de PSD obișnuiește în ultima vreme să vină cu tot felul de propuneri care implică creșterea necontrolată a cheltuielilor.

ADVERTISEMENT

Desigur, Guvernul PNL nu are acești bani și sunt șanse minime ca aceste intenții ale PSD să se concretizeze, însă țelul e ca cei din PNL să piardă voturi.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!