Sport

Larisa Iordache, consolată de Sandra Izbașa: ”Capul sus! Pentru noi ești o învingătoare!”

Larisa Iordache s-a retras din finala la bârnă de la Jocurile Olimpice, iar fosta campioană olimpică Sandra Izbașa a ținut s-o consoleze.
03.08.2021 | 13:07
Larisa Iordache consolata de Sandra Izbasa Capul sus Pentru noi esti o invingatoare
ADVERTISEMENT

Gimnasta a încercat câteva mișcări de încălzire, dar nu a putut împinge în picior, iar riscul unei accidentări grave era foarte mare.

Vestea că nu va putea lupta pentru medalii a afectat-o pe sportivă, aceasta izbucnind în plâns lângă antrenori.

ADVERTISEMENT

Sandra Izbașa a consolat-o pe Larisa Iordache

Dublă campioană olimpică la Beijing și Londra, Sandra Izbașa a avut un mesaj de consolare pentru Larisa Iordache, după ce gimnasta noastră a ratat finala de la bârnă din cauza accidentării la gleznă.

”Nu am vrut nicio secundă să cred că accidentarea Larisei este atât de gravă și că o va împiedica să evolueze în finală de la bârnă despre care știm cu toții că este aparatul ei forță.

ADVERTISEMENT

Știind cât de mult s-a pregătit și cât de mult și-a dorit să se întoarcă cu un rezultat pe măsură speranțelor ei și ale fanilor gimnasticii, retragerea Larisei este dureroasă pentru toți iubitorii sportului românesc și nu numai”, a declarat Izbașa pentru as.ro.

Izbașa e de acord cu decizia de a nu concura

Fosta mare gimnastă, acum în vârstă de 31 de ani, este sigură că accidentarea Larisei Iordache este una destul de gravă și o forțare în finala de la Tokyo ar fi putut să înrăutățească situația.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să fie dureros, dar am toată încrederea în faptul că Larisa este un om puternic care va reuși să treacă peste acest moment și să revină și mai determinată. Cu siguranță medicii au făcut toate investigațiile și au încercat o vindecare cât mai rapidă.

Faptul că s-a decis retragerea Larisei din finală olimpică de la bârnă înseamnă că accidentarea este destul de gravă și putea să o afecteze și pe termen lung. Capul sus, Lari! Pentru noi ești o învingătoare! Te îmbrățișam și te iubim!”, a mai spus Sandra Izbașa.

ADVERTISEMENT

Mesajul Larisei Iordache după ce a ratat finala

Larisa Iordache, notată cu 14.133 în calificări, a fost nevoită să facă pauză câteva zile, după ce a suferit o entorsă la metatarsienele piciorului stâng la aterizarea de la sărituri. A anunţat ulterior că va concura în finală, însă marţi a fost nevoită să renunţe din cauza durerilor.

Fostă dublă campioană olimpică la Atena în 2004, Monica Roșu consideră că retragerea Larisei Iordache din finala la bârnă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo este decizia corectă, deoarece problemele medicale ale sportivei ar fi împiedicat-o șă-și facă exercițiul.

Cu două ore înainte de concurs, Larisa Iordache a anunțat că nu va concura în finala de la bârnă și a izbucnit în lacrimi, fiind consolată de antrenorii ei. Sportiva a postat un mesaj emoționant pe Facebook în care a anunțat că va continua gimnastica.

ADVERTISEMENT