Sport

Larisa Iordache, demonstrație de rezistență pentru calificarea la JO! Medicii elvețieni, uimiți că a putut concura

23.04.2021 | 11:28
Larisa Iordache demonstratie de rezistenta pentru calificarea la JO Medicii elvetieni uimiti ca a putut concura
ADVERTISEMENT

Larisa Iordache a reușit calificarea la Jocurile Olimpice deși a concurat imediat după ce a suferit o criză renală. După ce a obținut biletele la Tokyo, gimnasta a fost internată în spital, acolo unde este internată de mai bine de 36 de ore. 

Larisa Iordache, demonstrație de rezistență pentru calificarea la JO: “A făcut o criză renală la prânz”

Sportiva a revenit în activitate și a strâns din dinți pentru a trece peste toate accidentările din ultimii ani pentru a putea concura la încă o ediție a Jocurilor Olimpice. Iar Campionatele Europene de la Basel reprezentau ultima șansă.

ADVERTISEMENT

Chiar în ziua calificărilor, ziua decisivă pentru Tokyo, Larisa Iordache a suferit o criză renală. A fost consultată de medicul competiției și a evoluat cu foarte mari dureri. A reușit să treacă peste toate și să încheie pe locul 4, care îi asigură locul la Jocurile Olimpice:

“Am fost îngrijorat. A fost o criză renală care s-a declanșat la prânz. Am fost cu ea la medicul competiției, a primit un tratament. A avut dureri foarte foarte mari, dar a reușit să se adune și să ducă concursul până la capăt”, a povestit Cristian Moldovan într-un interviu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

De mai mult de 36 de ore internată în spital, ratează finala la individual compus!

A încheiat concursul cu 13.466 la bârnă, 13.400 la sol, 14.366 la sărituri și 13.466 la paralele. În finalele de la individual compus ar fi luptat pentru medalii, mai ales că gimnasta spera să își revină până vineri, când are loc finala.

Din păcate, criza renală pe care a suferit-o înainte de concurs încă îi face probleme și Larisa Iordache este internată în spital după mai bine de 36 de ore. Conform unui comunicat emis de CS Dinamo, club la care este legitimată sportiva, doctorii sunt uimiți de faptul că a putut concura cu asemenea dureri.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile, Larisa a primit un tratament puternic cu antibiotice, însă va rămâne pentru moment în spital. Chiar dacă va rata finala de la individual compus, sportiva noastră și-a îndeplinit obiectivul: va fi la Tokyo.

Mesaj de pe patul de spital: “Starea mea de sănătate devine din ce în ce mai bună”

De pe patul de spital, Larisa Iordache a postat un mesaj pe rețelele de socializare în care își exprimă regretul că nu va putea evolua în finala de la individual compus de la Basel și le mulțumește tuturor pentru sprijin:

ADVERTISEMENT

“Știu că astăzi este finala la individual compus , iar eu din păcate nu voi putea concura… deoarece încă nu am ieșit din spital. Daaar pot spune că sunt mult mai bine și sper ca starea mea de sănătate să devină din ce în ce mai bună pe zi ce trece. Vreau să vă mulțumesc pentru grija voastră”, a scris gimnasta.

Din fericire, biletul de Tokyo este securizat și Larisa Iordache revine la Jocurile Olimpice după o pauză de 9 ani. Prima dată a fost la Londra, în 2012, unde a urcat pe podium alături de naționala României care a câștigat bronzul.

“Vrea o medalie. De asta a și revenit. Să obțină o medalie olimpică, cât mai strălucitoare”

Antrenorul Cristi Moldovan a spus pentru FANATIK că de îndată ce ajung acasă, focusul se va muta pe Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde obiectivul Larisei Iordache este câștigarea unei medalii:

“Vrea o medalie. De asta a și revenit. Să obțină o medalie olimpică, cât mai strălucitoare. A fost foarte dificil, dar ne bucurăm că a obținut biletul, și-a îndeplinit visul. Este important să revenim în țară sănătoși și să continuăm pregătirea pentru visul olimpic”, a spus Cristi Moldovan.

Larisa Iordache a dat în această săptămână o demonstrație de voință și o rezistență extraordinară. Cu o criză renală, gimnasta a ocupat locul 4 în calificările de la individual compus și și-a îndeplinit visul de a mai participa la o ediție a Jocurilor Olimpice.

”Dacă nu credeam că am 1oo% șanse, nu mai făceam pasul acesta, nu mă mai reapucam de gimnastică. Cred în mine, cred în ceea ce am făcut până acum, cred în antrenorii mei și în ceea ce spun ei și asta e cel mai important pentru mine”, Larisa Iordache înainte de Europene

  • 24 de ani are Larisa Iordache
  • 7 medalii de aur la Europene are Larisa Iordache

 

ADVERTISEMENT