ADVERTISEMENT
Sporturi

Larisa Iordache, determinare maximă să ajungă la Jocurile Olimpice: ”100% voi fi la Tokyo!”

Autor: Patrice Podina | 15.04.2021 | 13:30
Larisa Iordache, determinare maximă să ajungă la Jocurile Olimpice: ”100% voi fi la Tokyo!”
Larisa Iordache, determinare maximă să ajungă la Jocurile Olimpice: ”100% voi fi la Tokyo!”. FOTO: hepta.ro

Cea mai bună gimnastă a momentului, Larisa Iordache, va participa, peste o săptămână, la Campionatele Europene de gimnastică de la Basel și este convinsă că va obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

La sfârșitul acestei săptămâni lotul României, cu Larisa Iordache în frunte, se va deplasa în Elveția. Competiția din Țara Cantoanelor se va desfășura în perioada 21-25 aprilie și este ultima șansă pentru calificarea la Jocurile Olimpice din această vară.

La ultimele întreceri continentale sportiva a obținut patru medalii dintre care două de aur și a devenit cea mai titrată gimnastă din țară a acestei competiții.

ADVERTISEMENT

Larisa Iordache: ”Cred în mine, cred în ceea ce am făcut până acum”

Gimnasta de 24 de ani s-a confruntat în ultimii ani cu numeroase probleme medicale, din cauza cărora a fost nevoită să abandoneze activitatea de performanță vreme de patru ani.

Iordache spune că acum se simte pregătită din toate punctele de vedere pentru a obține o nouă calificare la Jocurile Olimpice de vară, unde a fost prezentă ultima oară în 2016, în calitate de rezervă a Cătălinei Ponor.

ADVERTISEMENT

”Dacă nu credeam că am 1oo% șanse, nu mai făceam pasul acesta, nu mă mai reapucam de gimnastică. Cred în mine, cred în ceea ce am făcut până acum, cred în antrenorii mei și în ceea ce spun ei și asta e cel mai important pentru mine”, a declarat Larisa Iordache.

Palmaresul impresionant al Larisei

Extrem de tânără (24 de ani), gimnasta Larisa Iordache este cea mai titrată în acest sport, în întrecerile continentale. 16 medalii dintre care 7 de aur, a cucerit Iordache în perioada 2012-2020.

ADVERTISEMENT

Numai anul trecut, la Mersin, în Turcia, sportiva a urcat de patru ori pe podium triumfând la bârnă și la sol și încheind competiția pe treapta a doua în probele pe echipe, respectiv la sărituri.

Palmaresul general al Larisei este și mai impresionant. Nu mai puțin de 41 de medalii, dintre care 21 de aur, a cucerit gimnasta la cele mai importante competiții: Jocurile Olimpice, Campionate Europene, Campionate Mondiale, Universiadă și Cupa Mondială.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!