Sport

Nadia Comăneci și Marian Drăgulescu, mesaje emoționante după anunțul retragerii Larisei Iordache

Larisa Iordache și-a anunțat retragerea la doar 25 de ani. Măcinată de accidentări, sportiva a decis să pună capăt unei cariere impresionante. Nadia Comăneci și Marian Drăgulescu i-au trimis mesaje de susținere.
17.12.2021 | 18:58
Nadia Comaneci si Marian Dragulescu mesaje emotionante dupa anuntul retragerii Larisei Iordache
ADVERTISEMENT

Cea mai valoroasă gimnastă a României din ultimul deceniu, Larisa Iordache, a spus adio sportului de performanță.

După ultima operație la gleznă a înțeles că nu va mai putea concura la nivelul care a propulsat-o în galeria celor mai importante gimnaste din istoria României.

ADVERTISEMENT

Mesajul magic, de la Nadia Comăneci

Considerată cea mai mare gimnastă a României, din toate timpurile, Nadia Comăneci a aflat cu tristețe decizia Larisei Iordache.

Marea campioană s-a numărat printre primele personalități din lumea sportului care a omagiat activitatea singurei gimnaste din România calificată la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice.

ADVERTISEMENT

”Felicitări, Larisa Iordache, pentru incredibila ta carieră și pentru persoana minunată care ești astăzi. Îți doresc mult succes în noul capitol al vieții tale.

Ai fost și vei rămâne o inspirație pentru noua generație de gimnaste. Mulțumim, dragă Larisa”, a postat pe contul de Instagram, Nadia Comăneci.

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nadia Comaneci (@comaneci10)

Și Marian Drăgulescu, la rândul lui cel mai titrat gimnast din țara noastră, a ținut să-i fie alături fostei colege de la lotul național.

”Din păcate, Larisa se retrage din cauza accidentărilor. Eu o înţeleg, atunci când nu îţi poţi atinge obiectivele este foarte greu. E frustrant atunci când ştii că ai potenţial dar nu poţi din cauza accidentărilor sau durerilor”, a spus Drăgulescu.

ADVERTISEMENT

24 de medalii și 7 operații

Larisa Iordache este la cei 25 de ani ai săi una dintre cele mai medaliate gimnaste din istoria acestui sport. A cucerit de-a lungul anilor nu mai puțin de 24 de medalii, între care 7 de aur la întrecerile continentale.

Palmaresul impresionant al dinamovistei a avut însă și un preț pe măsură. În scurta, dar intensa carieră, Larisa Iordache a suferit șapte intervenții chirurgicale.

Din cauza accidentărilor repetate s-a și retras pentru o perioadă. A revenit și a obținut noi succese, între care și calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

În Japonia ar fi trebui să lupte pentru o medalie în finala de la bârnă, dacă durerile provocate de o recidivă la gleznă, în calificări, ar fi putut fi controlate. Medicii au decis să nu-i permită să concureze pentru a nu agrava leziunea de care suferea de mai multă vreme.

ADVERTISEMENT