Sporturi

Larisa Iordache s-a calificat la JO cu mari probleme medicale: ”Are o infecţie la nivelul rinichilor”

22.04.2021 | 12:05
Larisa Iordache sa calificat la JO cu mari probleme medicale Are o infectie la nivelul rinichilor
ADVERTISEMENT

Gimnasta Larisa Iordache s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo deși a concurat cu probleme medicale, iar FEderația Română dezvăluie că sportiva are o infecție la nivelul rinichilor.

Sportiva din România a obținut biletele pentru Tokyo, după ce a încheiat calificările din cadrul Campionatelor Europene de la Basel pe locul 4 în întrecerea individuală.

ADVERTISEMENT

Iordache este cea mai bună gimnastă a momentului în România,  în ciuda problemelor medicale cu care s-a confruntat în ultimii ani, din cauza cărora s-a retras vreme de patru ani din sportul de performanță.

Probleme medicale pentru Laris Iordache după ce a obținut biletele la JO

Gimnasta Larisa Iordache a anunţat pe reţelele de socializare că a concurat la Europene cu o ”stare subfebrilă” şi că efectuează investigaţii medicale, iar federația a anunțat că sportiva care s-a calificat la JO are probleme la rinichi și a ajuns la spital după concurs.

ADVERTISEMENT

”Ştim cu toţii că în spatele fiecărei mari performanţe regăsim ani de muncă, sacrificii, eforturi, accidentări, momentele grele, dar şi multă pasiune. Calificarea olimpică de ieri (n.r. – miercuri) a Larisei Iordache ne-a adus tuturor o mare bucurie, iar ei şi antrenorilor ei o împlinire deosebită şi o răsplată de nepreţuit pentru tot ceea ce au construit în ultimii ani, împreună.

Ceea ce nu se ştie însă este că Larisa a concurat aseară nefiind în cea mai bună formă fizică. A luptat cu propriul organism şi a tras până la capăt. Nu a mai permis vreunui impediment să îi mai stea în calea visului. O eroină am putea spune”, a scris FR Gimnastică pe contul de Facebook.

ADVERTISEMENT

Larisa Iordache JO probleme medicale

Iordache are două finale pe aparate în weekend

”De ce spunem asta? Pentru că Larisa a avut parte de o seară grea, o seară în care a ajuns la spital, cu febră, dureri şi stare generală proastă. Primele investigaţii au dezvăluit o infecţie la nivelul rinichilor, însă determinarea diagnosticului este în desfăşurare.

După accidentarea la tendonul ahilian din 2017 şi mai multe intervenţii chirurgicale şi recuperări îndelungate, a mai fost nevoie de un prag de trecut pentru a ajunge la Olimpiadă. Campioana noastră l-a trecut, nu a mai permis încă o piedică”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

În calificările de miercuri de la Campionatele Europene, Larisa Iordache a fost notată astfel: bârnă 13.466, sol 13.400, sărituri 14.366, paralele 13.466. Total, 54.698 puncte, cu care s-a clasat pe locul 4. În finalele pe aparate, ea ar trebui să concureze la bârnă (de pe locul 1) şi la sol (6), la finalul acestei săptămâni.

ADVERTISEMENT