Sport

Larisa Iordache s-a retras din finala de la bârnă! A izbucnit în lacrimi când a aflat că nu poate concura

Larisa Iordache nu va putea concura în finala de la bârnă. Accidentarea de la gleznă o împiedică să își facă exercițiul. Gimnasta a izbucnit în lacrimi la încălzire.
03.08.2021 | 09:47
Larisa Iordache sa retras din finala de la barna A izbucnit in lacrimi cand a aflat ca nu poate concura
ADVERTISEMENT

Larisa Iordache a sperat până în ultimul moment că va putea concura în finala de la bârnă, însă cu două ore înainte de concurs, gimnasta și-a anunțat retragerea din concursul olimpic, din cauza accidentării de la gleznă.

Larisa Iordache s-a retras din finala de la bârnă! Gimnasta a izbucnit în plâns

Vestea că nu va putea lupta pentru medalii a afectat-o pe Larisa Iordache, gimnasta izbucnind în plâns lângă antrenori. Sportiva a suferit o accidentare înainte de Jocurile Olimpice, care au forțat-o să renunțe la concursul individual compus.

ADVERTISEMENT

A declarat înainte de Jocurile Olimpice că se va concentra pe un singur aparat: bârna, din cauza unei accidentări la gleznă, care s-a dovedit una extrem de serioasă.

Larisa Iordache s-a retras din finala de la bârnă! A izbucnit în lacrimi când a aflat că nu poate concura
Larisa Iordache s-a retras din finala de la bârnă! A izbucnit în lacrimi când a aflat că nu poate concura

Concurs foarte bun în calificări în ciuda accidentării!

În calificări a făcut un concurs foarte bun la bârnă și în ciuda accidentării a primit nota 14.133, care a dus-o între cele mai bune 8 gimnaste la acest aparat.

ADVERTISEMENT

Problemele mai au apărut la aterizare. Larisa Iordache și-a agravat accidentarea la gleznă în momentul în care a aterizat și nu a mai putut pune piciorul jos.

A fost nevoie de intervenția paramedicilor

A izbucnit în lacrimi chiar în zona de aterizare, fiind consolată de antrenor. Atunci au intrat și paramedicii în acțiune, iar Larisa Iordache a părăsit sala șchiopătând serios.

ADVERTISEMENT

Între calificări și finală este o pauză de mai bine de o săptămână în care Larisa Iordache a sperat că poate să se refacă astfel încât să ducă la bun sfârșit exercițiul de la bârnă.

Larisa Iordache a așteptat până în ultimul moment

Gimnasta a așteptat până în ultima clipă să vadă dacă poate concura, iar cu două ore înainte de concurs și-a anunțat retragerea, în condițiile în care nu poate să împingă în piciorul afectat.

ADVERTISEMENT

Riscul unei accidentări grave era unul uriaș și a fost luată această decizie pentru a proteja sănătatea sportivei. Larisa Iordache și-a dorit enorm o medalie la JO, mai ales că a trecut prin multe momente critice în ultimul an.

A obținut calificarea la JO deși a suferit o criză renală în ziua competiției

În luna aprilie, Larisa Iordache avea să obțină biletele de Tokyo la ultimul concurs de calificare. Atunci, în ziua competiției, a suferit o criză renală, însă chiar și cu această problemă a reușit să obțină biletele de Tokyo.

Inițial, Larisa Iordache trebuia să concureze în proba de individual compus, însă a decis să se concentreze pe bârnă din cauza accidentării la gleznă.

ADVERTISEMENT