Carousel hot news

Larisa Iordache stă între şase şi opt luni! “Un ghinion foarte mare, mă gândeam la medalia de aur”

Larisa Iordache a ratat prezenţa la Campionatul Mondial de gimnastică de la Montreal. Sportiva de 21 de ani a suferit o ruptură a tendonului ahilian în timpul încălzirii dinaintea exerciţiului...
Autor: Razvan Nicolae | 07.10.2017 | 00:00
Larisa Iordache stă între şase şi opt luni!

Larisa Iordache a ratat prezenţa la Campionatul Mondial de gimnastică de la Montreal. Sportiva de 21 de ani a suferit o ruptură a tendonului ahilian în timpul încălzirii dinaintea exerciţiului de la sol, din calificările concursului feminin de gimnastică artistică. Românca a revenit în ţară la scurt timp după accidentarea suferită la Montreal.

Larisa Iordache a revenit vineri în ţară şi a oferit primele declaraţii pe Aeroportul Otopeni. Sportiva a declarat că ar putea să absenteze între şase şi opt luni, dar că este hotărâtă să treacă peste această accidentare şi să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Ce obiectiv avea Larisa Iordache la Montreal

“Este un ghinion foarte mare pentru că eram foarte pregătită de data asta. Însă nu pot să-mi repet încontinuu că a fost un ghinion pentru că asta o să-mi intre în cap. Sper din tot sufletul să-mi revin cât mai repede posibil şi să fiu bine. Sper să mă recuperez cât de bine posibil, să-mi fac un tendon mult mai puternic ca înainte şi să mă întorc mult mai puternică. Recuperarea va dura cam 6-8 luni. O perioadă foarte lungă pentru mine, pentru că mă va ţine departe de ceea ce îmi place să fac tehnic în sala de antrenamente, dar sunt sigură că până atunci mă voi ţine în formă. Antrenorii mei nu mă vor lăsa să ies din forma în care am fost şi sunt sigură că totul va fi bine”, a declarat Larisa Iordache la întoarcerea în ţară.

Gimnasta de 21 de ani a mai precizat că doctorii i-au transmis că uzura a fost cauza accidentării. Larisa Iordache spera să obţină medalia de aur la mai multe probe la Campionatul Mondial de la Montreal. “Doctorii au spus că din cauza uzurii s-a întâmplat, fac de atâţia ani gimnastică, de 16 ani. Nu este ca şi cum m-aş fi apucat ieri şi aş fi fost foarte bine fizic. Se întâmplă şi la sportivi mai mari, la sportivi mai mici, se întâmplă chiar la lucruri foarte banale. M-aş fi gândit la aur la mai multe probe, dar acum concursul e concurs pentru toată lumea, nu suntem roboţi, suntem oameni şi s-a văzut şi acum la concurs că orice sportiv cedează, orice sportiv face bine şi face şi mai puţin bine. Depindea de zi, şi de cât de bine te concentrai ca integralul să fie făcut cât mai bine”, a mai precizat Larisa Iordache.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!