Sport

Larisa Iordache visează la Jocurile Olimpice de la Paris: „Orice planuri sunt deschise”

Larisa Iordache se pregătește de vacață dar visează la o medalie la Campionatele Mondiale de la Tokyo și de ce nu la o participare la Jocurile Olimpice de la Paris de peste trei ani.
13.08.2021 | 23:18
Larisa Iordache viseaza la Jocurile Olimpice de la Paris Orice planuri sunt deschise
ADVERTISEMENT

Cea mai valoroasă gimnastă în activitate a României se recuperează alături de cei dragi după accidentarea de la gleznă care i-a interzis visul unei medalii olimpice la Tokyo în finala de la bârnă.

Într-un interviu pentru gsp.ro, gimnasta a vorbit despre planurile ei de viitor, dar și despre fetele care vin din spate și vor să facă performanță.

ADVERTISEMENT

Larisa Iordache nu consideră că e ultima speranță a gimnasticii românești: „Vin din urmă fetițe dornice de performanță”

Larisa Iordache se află în vacanță însă nu își poate lua gândul de la gimnastică și deși are 25 de ani dorește să își continue cariera, măcinată în ultimii ani de accidentări.

Totodată, e optimistă că România va avea în scurt timp o nouă generație de gimnaste valoroase, care vor aduce multe medalii: „Am fost, într-adevăr, un grup de fete de nivel mare, dar nu cred că trebuie să fiu numită ultima speranță a gimnasticii românești.

ADVERTISEMENT

Vin din urmă fetițe dornice de performanță, dar trebuie încurajate, ocrotite, respectate și să li se arate o grijă totală față de sănătatea lor. O spune cineva care a simțit și simte pe propria piele ce înseamnă acest subiect”. 

Larisa Iordache atrage atenția asupra unui subiect neglijat: „E mare nevoie să se pună accent pe medicina sportivă”

Larisa Iordache spune lucrurilor pe nume și consideră că în gimnastica românească medicina sportivă nu este una dintre priorități: „Sunt convinsă că dureri și probleme apar încă de la vârste fragede, de aceea mi se pare că, pe lângă alte teme, e mare nevoie să se pună mare accent și pe medicina sportivă.

ADVERTISEMENT

Avem nevoie de cât mai mulți specialiști în domeniu și e nevoie de ei ca toți acești copii care visează să ajungă campioni cândva să crească așa cum trebuie!”.

Ce urmează pentru Larisa Iordache: „Parisul poate fi un vis!”

Gimnasta legitimată la Dinamo se va întoarce repede din vacanță și va începe recuperarea în vederea participării la Campionatele Mondiale din toamnă: „O să plec într-o vacanță peste hotare cu familia, vreau să petrec ceva timp cu ai mei. Iau o pauză de câteva zile, după care încep recuperarea și pregătirile pentru Mondialul din octombrie, tot în Japonia. Va fi bine, fără doar și poate.

ADVERTISEMENT

Larisa Iordache e foarte hotărâtă să nu renunțe la gimnastica de performanță și nu respinge ideea de a participa la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Mi-e greu să-mi imaginez ce se va întâmpla peste trei ani. Dar Parisul poate fi un vis. Cert e că vreau să-mi continui cariera, dar nu știu ce va fi mâine, cu atât mai greu să intuiesc ceva despre 2024. Dacă voi fi însă sănătoasă, orice planuri sunt deschise”, a declarat Larisa Iordache.

ADVERTISEMENT
Tags: