Sport

Larry Nassar, fostul medic al lotului de gimnastică SUA, şi-a aflat sentinţa în cazul agresiunilor sexuale

Larry Nassar, fostul medic al lotului de gimnastică al SUA, şi-a aflat sentinţa pentru ororile comise asupra gimnastelor.
07.12.2017 | 20:51
Larry Nassar fostul medic al lotului de gimnastica SUA sia aflat sentinta in cazul agresiunilor sexuale

Larry Nassar, fostul medic al lotului olimpic de gimnastică al Statelor Unite ale Americii, a fost condamnat la 60 de ani de închisoare pentru abuzurile sexuale asupra sportivelor. Sentinţa a fost dată de un judecător din Mihcigan, cel care a spus că Nassar “nu ar trebui niciodată să mai fie în preajma copiilor”.

Fostul medic a pledat vinovat la sfârşitul lunii noiembrie, fiind acuzat de şapte capete de acuzare în legătură cu abuzuri sexuale de prim grad în statul Michigan. Larry Nasar, 54 de ani, a fost găsit vinovat în şapte cazuri, deşi în statul Mihchigan au fost depuse aproximativ 125 de plângeri împotriva medicului care se pare că le-a molestat pe gimnaste în momentul în care erau consultate la lotul olimpic.

O triplă medaliată olimpică l-a acuzat şi ea pe Nassar de abuzuri sexuale

Gabby Douglas, triplă medaliată la Jocurile Olimpice, este cea mai celebră gimanstă care l-a acuzat pe Larry Nassar de abuzurile sexuale. Medicul a pledat vinovat de la primele dezvăluri pentru a stopa acuzaţiile: ”Îmi pare atât de rău. Povestea asta a fost ca un chibrit lăsat să ardă o pădure întreagă, o situaţie scăpată de sub control. Vreau să opresc acest rău acum. Vreau ca aceste fete să se vindece, vreau ca această comunitate să se vindece, nu am nici o animozitate faţă de nimeni, vreau doar să ne vindecăm”, a spus Nassar.

Larry Nassar, 54 de ani, a sosit la lotul olimpic de gimnastică al Statelor Unite în anul 1986 şi a predat în paralel la Universitatea de Stat din Michigan. Medicul a fost suspendat în urmă cu an, după ce Rachel Denhollandera i-a adus acuzaţii cu privire la agresiunile sexuale la care a fost suspusă.

Tags: