A lăsat fotbalul pentru atletism, dar acum e titular la Dinamo

Austeritatea din "Ştefan cel Mare" şi starea de insolvenţă a clubului au afectat campania de transferuri de la Dinamo. Flavius Stoican a pierdut cuplul de fundaşi central din sezonul trecut, pe...
13.07.2014 | 11:18
A lasat fotbalul pentru atletism dar acum e titular la Dinamo
ADVERTISEMENT

Austeritatea din “Ştefan cel Mare” şi starea de insolvenţă a clubului au afectat campania de transferuri de la Dinamo. Flavius Stoican a pierdut cuplul de fundaşi central din sezonul trecut, pe Dragoş Grigore (transferat la Toulouse) şi Thicot (contract reziliat), şi, colac peste pupăză, s-a accidentat şi Durimel în cantonament, pentru o perioadă mai lungă.

Antrenorul de 37 de ani le-a cerut conducătorilor întăriri pentru zona centrală a defensivei. Iniţial, conducătorii i-au transmis tehnicianului că trebuie să se descurce cu ce are la dispoziţie: Durimel, Adi Popa II, Marius Ioniţă, Horia Crişan şi Nedelcearu. Stoican a considerat însă că aceste opţiuni sînt lipsite de experienţă şi, în consecinţă, a insistat pentru realizarea cel puţin a unei achiziţii. În cele din urmă, Negoiţă şi Anghelache i-au satisfăcut pretenţia, astfel că Dinamo l-a transferat pe Andrei Cordoş (26 de ani).

ADVERTISEMENT

Dinamo l-a tot împrumutat

Pentru primele două meciuri ale sezonului, din Cupa Ligii şi din campionat, antrenorul “cîinilor” şi-a făcut deja calculele. A testat formula de fundaşi centrali Adi Popa II-Marius Ioniţă. Este foarte posibil ca aceştia să facă tandem în partidele contra Chiajnei (21 iulie, Cupa Ligii) şi Oţelului (28 iulie, Liga 1). Dacă Adi Popa II este un stoper pe care Stoican s-a mai bazat campionatul trecut, Marius Ioniţă va juca în premieră sub comanda tehnicianului oltean. Fotbalistul de 23 de ani este însă o cunoştinţă mai veche a dinamoviştilor. A fost adus de Ţălnar de la Buzău în urmă cu cinci ani, dar a tot fost împrumutat prin alte părţi (Unirea Urziceni şi Chiajna), în timp ce în “Groapă” a evoluat numai pentru echipa secundă.

“L-am luat de la atletism”

“Uriaşul” de 1,95 metri înălţime nu a reuşit însă să se impună la nicio echipă. În sezonul precedent, la Chiajna, nu a prins decît 6 partide tot campionatul. Buzoienii care îl cunosc pe Marius Ioniţă au povestit că, în adolescenţă, apărătorul începuse să neglijeze activitatea de fotbalist şi să se orienteze către atletism. Ion Viorel, ex-atacantul Rapidului, este unul dintre antrenorii care l-au format pe actualul dinamovist. Fostul atacant din Giuleşti a dezvăluit în presa din Buzău unde l-a găsit pe Ioniţă: “L-am luat de pe terenul de atletism, unde nu-l băga nimeni în seamă. Eu l-am făcut jucător de perspectivă. Cred că va juca la Dinamo, poate fi noul Gardoş“. Stoperul de 23 de ani îşi va juca şansa în primele partide ale stagiunii 2014-2015.

ADVERTISEMENT

Trei stoperi out, în numai 6 luni

Dinamo a pierdut trei fundaşi centrali de valoare într-o perioadă foarte scurtă. “Cîinii” au renunţat, din diferite motive, la Luchin, Grigore şi Thicot. Astfel, s-a ajuns ca Stoican să facă experimente în zona centrală a defensivei. Adi Popa II, Nedelcearu şi Horia Crişan sînt jucători care şi-au făcut “încălzirea” la Dinamo 2.

45 de meciuri a adunat Marius Ioniţă la Dinamo 2, în trei sezoane

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

Tags: