ADVERTISEMENT
News

„Lăsați-ne să salvăm vieți!” un șofer din Deva a refuzat să facă loc unei ambulanțe care transporta un copil.

Autor: Ana Mirea | 15.09.2020 | 23:52
„Lăsați-ne să salvăm vieți!” un șofer din Deva a refuzat să facă loc unei ambulanțe care transporta un copil.
Un șofer din Deva a șicanat o Ambulanță timp de zeci de secunde, punând în pericol viața unui copil.Sursa foto: Hepta.ro

„Lăsați-ne să salvăm vieți!” este mesajul medicilor și șoferilor de Ambulanță sau SMURD care au de a face din ce în ce mai des cu șoferi inconștienți.

ADVERTISEMENT

Cel mai recent exemplu vine de la Deva, unde un bărbat a șicanat o Ambulanță aflată în misiune și a fost la un pas să provoace o tragedie.

În Ambulanță se afla un copil care avea nevoie de îngrijiri de urgență.

Un șofer din Hunedoara a șicanat o Ambulanță, punând în pericol viața unui copil

Șoferul a șicanat timp de zeci de secunde echipajul din spatele lui, care mergea către o urgență.

ADVERTISEMENT

Bărbatul nu a vrut să facă loc salvatorilor, deși rampa de avertizare era pornită.

Inconștiența individului atinge cote maxime atunci când frânează brusc în fața echipajului și trage dreapta de volan, fără să semnalizeze.

În Ambulanță se afla un copil de doar câțiva ani care trebuia să ajungă imediat la spital.

ADVERTISEMENT

„Timpul pierdut în trafic poate afecta cu mult viața pacienților. Participanții la trafic ar trebui să acorde spațiu de manevră Ambulanței, să tragă pe partea dreaptă cât mai mult, nu să frâneze în fața Ambulanței”, a spus Călin Dumitrescu, purtător de cuvânt Ambulanța Deva.

În teorie, șoferul ar fi trebuit să rămână fără permis două luni, plus o amendă de cel puțin 700 de lei, însă în cazul acesta, lucrurile au stat altfel.

ADVERTISEMENT

„Abaterile de la regulile de circulație sunt constatate de către polițiștii rutieri prin propriile simțuri, adică să vadă ei comiterea abaterilor”, a declarat Cosmin Andreica, lider de sindicat Europol.

Chiar dacă mulți șoferi scapă nepedepsiți, cele mai grave cazuri de șicanări în trafic au ajuns pe mesele judecătorilor.

ADVERTISEMENT

Un celebru accident este cel de lângă Fântâna Miorița, din București, din 2015, când un șofer a lovit intenționat o altă mașină. Acesta a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru tentativă de omor.

Doi bărbați din Vrancea care, în urmă cu doi ani, au șicanat și blocat în trafic șoferul unei dube, au fost și ei anchetați, însă nu au fost trimiși în judecată.

ADVERTISEMENT

Dacă vă aflați într-o astfel de situație, trebuie să păstrați o distanță cât mai mare față de mașina respectivă și să sunați la 112.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!