Alegeri 2024

Lasconi, despre minoritățile sexuale în USR. „E loc și pentru și pentru gay și pentru hetero și pentru pro-LGBT și pentru cei care nu sunt de acord”

Elena Lasconi abordează tema minorităților sexuale în USR. „E loc și pentru gay și pentru hetero și pentru pro-LGBT și pentru cei care nu sunt de acord cu asta”
19.06.2024 | 17:29
Lasconi despre minoritatile sexuale in USR E loc si pentru si pentru gay si pentru hetero si pentru proLGBT si pentru cei care nu sunt de acord
Elena Lasconi spune că USR este un partid unde „e loc pentru toată lumea”, inclusiv pentru minoritățile sexuale / Foto: Facebook, Elena Lasconi
ADVERTISEMENT

Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel și candidată la președinția USR, a vorbit, miercuri, despre cauzele rezultatelor slabe obținute de Alianța Dreapta Unită la alegerile din 9 iunie. Lasconi a mai spus și că, în USR, „e loc și pentru gay, pentru pro-LGBT și pentru hetero”, în condițiile în care, după ce a votat „da” la referendumul pentru familia tradițională, USR i-a retras sprijinul pentru europarlamentare.

Campanie greșită și „incompetență”

Elena Lasconi, primarul orașului Câmpulung Muscel și candidată la președinția USR, a spus că rezultatele slabe ale alianței de dreapta la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie pot fi puse pe seama unei campanii greșite a Alianței Dreapta Unită și a „incompetenței”, în cazul USR.

ADVERTISEMENT

„Incompetența, dacă e să folosesc un singur cuvânt. Și o campanie care nu a avut o strategie care să se potrivească cu poporul român. Aveam nevoie de mesaje scurte și simple, pe care să le înțeleagă toată lumea, pentru că ideile nu sunt rele, doar că felul în care le transmiți nu este în regulă. Și orgoliile, care nu trebuie să-și aibă loc în fruntea nici măcar a unei firme mici, nicidecum a unui partid care dorește să reformeze România”, a declarat Elena Lasconi pentru RFI.

Va face un audit al membrilor partidului

Potrivit Elenei Lasconi, deciziile „au fost luate de un grup mic de oameni”, subliniind că aceasta nu o să se mai întâmple dacă va câștiga președinția USR și că este foarte importantă comuniarea la toate nivelurile.

ADVERTISEMENT

„Acesta este un lucru care nu o să se întâmple cât o să fiu eu președintele USR, pentru că nu o să afle colegii de la televizor că facem o alianță sau că se face o listă. E foarte important să comunici. De asta, e nevoie să ai de partea ta și Biroul Național și Secretariatul General. Eu îmi doresc să fiu mai aproape de colegii din țară, de filiale și de asemenea să le dau mai multă putere filialelor județene. Îmi doresc foarte mult să fac și un audit al membrilor, ca să vedem exact baza de date dacă este corectă, pentru că există suspiciuni că nu ar fi corectă, în sensul că ar putea să fie unele e-mail-uri, că se votează și pe bază de e-mail, să fie din burtă sau să fie false, trebuie să vedem asta, e doar la nivel de bârfă, așa că ea trebuie verificată”, a spus Lasconi.

USR sau primăria?

Elena Lasconi a spus și cum se va împărți, între conducerea USR și administrarea orașului Câmpulung Muscel, fără ca aceasta să fie în detrimentul unuia sau altuia. „Ceea ce mă diferențiază de ceilalți este că eu cresc oameni în jurul meu, adică e important să ai cui să delegi și vorbim de o perioadă foarte scurtă până la alegerile prezidențiale, eu nu mi-am luat concediu de cinci ani, cam așa, pot să-mi iau concediu în perioada asta și să-mi deleg foarte clar atribuțiile viceprimarului și city-managerului, oricum, sunt disponibilă și la telefon și de asemenea ar mai exista și posibilitatea ca pentru o lună să mă autosuspend din funcția de primar și să pot să fac lucrul acesta. Nu pot să stau spectator, credeți-mă, nu aveam nevoie de asta, voiam să mă odihnesc și să pot să-mi continui proiectele aici, la Câmpulung, dar nu pot să stau cu mâinile încrucișate și să mă uit cum USR-ul ar putea să aibă soarta PNȚCD, nu am cum, pentru că e vorba de țară aici”, a spus Lasconi.

ADVERTISEMENT

Condiții pentru prezidențiale

În legătură cu candidatura sa la alegerile prezidențiale din toamnă, Elena Lasconi a insistat că ea nu este definitivă și că trebuie să aibă majoritate în Biroul Național al partidului și susținere din partea Secretariatului General.

„Dacă eu nu o să am majoritate în Biroul Național… dacă facem doar o schimbare de fațadă în USR, nu se schimbă absolut nimic, dar dacă voi avea majoritate în Biroul Național și Secretariatul General să mă susțină, da, voi candida la prezidențiale. Dacă nu, 100% nu voi candida”, a spus ea.

ADVERTISEMENT

„În USR e loc și pentru atei și pentru gay și pentru hetero și pentru pro-LGBT”

Elena Lasconi a fost întrebată și ce pondere va avea, în cadrul competiției interne din partid pentru alegerea președintelui, faptul că USR, mai exact fostul președinte Cătălin Drulă, i-a retras sprijinul pentru alegerile europarlamentare de anul acesta după cee a a votat „da” în cadrul referendumului pentru familia tradițională, care a avut loc în 2018. „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a declarat Lasconi.

„USR este un partid de dreapta, chiar și alianța asta care a fost un eșec s-a numit Dreapta Unită. A fi de dreapta înseamnă a fi pentru libertate, pro-libertate, pro-democrație și asta înseamnă că în USR este loc pentru toată lumea, adică și pentru cei care sunt creștini, eu am spus că sunt creștin-ortodoxă, dar asta nu înseamnă că o să bag pe gât cuiva crezul meu, e loc și pentru creștini și pentru atei și pentru gay și pentru hetero și pentru pro-LGBT și pentru cei care nu sunt de acord cu asta”, a răspuns acum primarul din Câmpulung Muscel.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Românii, duși cu vorbe goale: cum au călcat Burleanu și Iordănescu pe nervii...
Românii, duși cu vorbe goale: cum au călcat Burleanu și Iordănescu pe nervii suporterilor
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71. După contestaţii, a ajuns respinsă, pe locul 422
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
O ALTĂ DEMISIE în SUA! După BIDEN, a PLECAT și EA
O ALTĂ DEMISIE în SUA! După BIDEN, a PLECAT și EA
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu...
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu a putut trece peste asta. ''E păcat!''
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”