Sport

Laszlo Balint, concentrat la maxim înainte de Vllaznia – Universitatea Craiova: „Cred că ne-am învățat lecția și sper să se vadă pe teren” Video

Laszlo Balint, antrenorul în vârstă de 43 de ani al Universității Craiova, e de părere că elevii săi ar putea tranșa soarta calificării încă din primul meci cu Vllaznia.
20.07.2022 | 22:54
Laszlo Balint concentrat la maxim inainte de Vllaznia  Universitatea Craiova Cred ca neam invatat lectia si sper sa se vada pe teren Video
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova poate profita de culoarul excelent pe care îl are în drum spre grupele Conference League, iar „leii” își pot lua revanșa după eliminarea rușinoasă cu albanezii de la Laci.

Laszlo Balint vrea revanșa în fața celor de la FK Vllaznia: „Noi suntem pregătiți din toate punctele de vedere”

Laszlo Balint a susținut o conferință de presă înainte de plecarea în Albania pentru meciul cu FK Vllaznia, iar antrenorul îi avertizează pe elevii săi: „Un meci foarte important pentru clubul nostru, pentru noi ca și grup. Până la urmă cred că orice meci în competițiile europene are o importanță majoră, pentru că sunt meciuri eliminatorii și nu ai voie să faci prea mulți pași greșiți”.

ADVERTISEMENT

Noul antrenor al Universității Craiova se află în fața debutului în cupele europene și a declarat că a pregătit foarte bine meciul: „Noi suntem pregătiți din toate punctele de vedere, chiar dacă este început de sezon și lucrurile nu funcționează, dar cred că grupul de jucători a înțeles foarte bine că atitudinea, determinarea, motivația trebuie să fie la un nivel foarte bun mâine seară, ca să avem o evoluție bună și să obținem un rezultat pe măsură”.

Balint a menționat și marea deziluzie din sezonul trecut în dubla cu Laci, însă percepe acea dublă ca o lecție învățată: „Experiența clubului nostru din sezonul trecut de asemenea împotriva unei echipe din Albania nu a fost tocmai plăcută, dar este o amintire tristă. Nu aș vrea însă să ne raportăm la trecut. Momentul este foarte important și trebuie să fie doar o lecție învățată”.

ADVERTISEMENT

Laszlo Balint speră ca Universitatea Craiova să tranșeze calificarea încă din Albania: „Noi așa am pregătit meciul”

Laszlo Balint nu concepe un alt rezultat decât victoria împotriva lui FK Vllaznia: „Sunt convins că va ieși la suprafață calitatea individuală a jucătorilor și cred că pot face diferența. Noi așa am pregătit meciul și încercăm să câștigăm. Știm ce ne așteaptă și suntem bine informați de calitatea adversarului, de atmosfera care ne va aștepta, temperatura care va fi la ora jocului și care cu siguranță va influența ritmul de joc și nivelul de energie al jucătorilor”.

Antrenorul a fost extrem de nemulțumit de prestația „leilor” din ultimele 20 de minute ale meciului cu Sepsi Sfântu Gheorghe, când echipa a fost egalată de la 2-0: „Dar noi trebuie să compensăm toate aceste avantaje ale adversarului printr-o stare de spirit bună, prin atitudine și motivare. Va trebui să fim mult mai bine motivați decât în ultimele 20 de minute din ultimul meci pe care l-am jucat. Am discutat și am analizat împreună și le-am pus anumite exerciții în antrenament și sper să se vadă la joc”.

ADVERTISEMENT

Presa din Albania a scris despre nu mai puțin de 10 motive pentru care Vllaznia o poate elimina pe U Craiova, iar Balint a recunoscut câteva calități ale adversarului: „Sper să facem acest pas. Poate fi o revanșă, dar ne raportăm din nou la trecut. Trebuie să ne depășim adversarul și să facem ceea ce ne-am propus. Sunt preocupări.

Adversarul nostru e foarte bine organizat, foarte agresiv, care trăiește foarte mult din forța grupului. Au și câteva individualități, dar rezultatele vin în urma unei prestații colective solide și va conta foarte mult cum ne vom prezenta mâine la nivel de grup”.

ADVERTISEMENT

Vești bune cu privire la jucătorii accidentați: „Sperăm să îi folosim pe toți”

Laszlo Balint a dezvăluit că jucătorii vor fi recuperați până la ora partidei și există un singur indisponibil: „Din fericire, starea lor este spre bine și sperăm să îi folosim pe toți cei care au avut probleme medicale. Mai puțin Vlădoiu, care știm că de mai multă vreme indisponibil”.

Balint va efectua și câteva schimbări față de partida cu Sepsi, însă are mare încredere și în cei care vor rămâne pe bancă: „Vor fi câteva schimbări dar eu zic că avem un lot destul de echilibrat și sunt convins că toți jucătorii sunt foarte motivați și vor da 100% indiferent cine va fi în teren. Cred că ne-am învățat lecția și sper să se vadă mâine”.

Acesta le transmite un mesaj foarte clar jucătorilor și se așteaptă să apară cât mai puține erori în defensivă, cât și în atac: „Trebuie să eliminăm cât mai mult din greșeli. Sper să transformăm publicul în stimul pentru noi. Eu cred că ar fi o greșeală foarte mare de abordare să ne gândim la următorul posibil adversar”, a declarat antrenorul Universității Craiova la conferința de presă.


  • (P) Cota BETANO pentru KF Vllaznia – Universitatea Craiova: 1,27 este cota pentru „x2 și sub 5,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT