Sport

Laszlo Balint iese la atac după ce a fost demis de milionarii turci care au preluat Petrolul: ”A fost neașteptat! Îmi doream să-mi continui munca”

Petrolul l-a demis pe Laszlo Balint după ce clubul a intrat pe mâinile unor investitori turci, iar antrenorul s-a arătat dezamăgit de modul cum a fost tratat.
08.06.2024 | 08:00
Laszlo Balint iese la atac dupa ce a fost demis de milionarii turci care au preluat Petrolul A fost neasteptat Imi doream sami continui munca
Petrolul l-a demis pe Laszlo Balint după ce clubul a intrat pe mâinile unor investitori turci, iar antrenorul s-a arătat dezamăgit de modul cum a fost tratat. Sursă foto: Flaviu BUBOI/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

După toate schimbările importante de la nivelul cel mai înalt al clubului, noii conducători ai ”lupilor galbeni” au decis să-l aducă pe postul de antrenor pe fostul mare jucător turc Mehmet Topal.

Laszlo Balint, dezamăgit de demiterea de la Petrolul

La 48 de ore după ce a fost demis de la Petrolul, tehnicianul Laszlo Balint a avut un discurs dur la adresa oamenilor din conducere. El le-a reproșat faptul că nu a avut niciun fel de semnal și a fost lăsat să facă chiar și programul pentru sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

”Și pentru mine a fost surprinzător, mai ales că a fost peste noapte această schimbare de acționariat. Eu înțeleg perfect, e normal să vină cu alte opțiuni în anumite funcții cheie. Înțeleg perfect, însă pentru mine este un pic neclar de ce în această perioadă am lucrat la program, la strategie, am urmărit jucători pe care-i monitorizam.

Mi s-a transmis și că Gicu Grozav va semna fără probleme prelungirea, m-am ocupat și de problemele organizatorice, cantonament, meciurile amicale, fără niciun fel de semnal că lucrurile ar putea lua o asemenea întorsătură.

ADVERTISEMENT

Totuși, preluarea unui club presupune parcurgerea anumitor pași. Pentru mine a fost neașteptat, chiar îmi doream să-mi continui munca”, a declarat Laszlo Balint, la emisiunea ProSport Live.

Balint a amintit de momentul greu în care a preluat Petrolul

Tehnicianul este mulțumit de faptul că a reușit să-și îndeplinească obiectivul ca Petrolul să nu aibă probleme cu retrogradarea în SuperLiga, deși în momentul în care a fost numit existau anumite temeri în acest sens.

ADVERTISEMENT

”Cred că își aduce aminte toată lumea, când am preluat echipa era un moment delicat, era o înfrângere cu Voluntari. Era o problemă a încrederii în vestiar, cred că înțelege toată lumea că mi-am asumat un risc profesional foarte mare să preiau o echipă în ultimele 6 etape ale campionatului.

Problemele cu care se confruntă Petrolul sunt în atenția tuturor de ceva vreme, nu e o noutate, dar chiar și așa eu am avut încredere că ne putem atinge obiectivele. Dorința mea a fost să terminăm sezonul fără emoții și așa a și fost”, a mai spus Balint.

ADVERTISEMENT

Oamenii turci de afaceri Serhan Cetinsaya și Sertac Guven au preluat un pachet de 30% din acțiunile clubului Petrolul, dar și-au asumat și managementul. Din informațiile FANATIK, aceștia vor investi 1,9 milioane de euro la formația ploieșteană.

ADVERTISEMENT