Sport

Laszlo Balint nu e pe deplin mulțumit după FC U 1948 – U Craiova 1-2: „Apar probleme din cauza încărcăturii fizice și mentale”

Laszlo Balint (43 de ani), antrenorul celor de la Universitatea Craiova, consideră că victoria din derby-ul cu FC U Craiova 1948 este o gură de oxigen, însă acuză obsoeala jucătorilor înainte de meciul cu Zorya Luhansk
08.08.2022 | 00:40
Laszlo Balint nu e pe deplin multumit dupa FC U 1948  U Craiova 12 Apar probleme din cauza incarcaturii fizice si mentale
Laszlo Balint a obținut prima victorie ca antrenor al Universității Craiova, chiar în derby-ul cu FC U 1948. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Laszlo Balint a reușit prima victorie în SuperLiga la Universitatea Craiova, iar antrenorul este optimist înainte de meciul din Conference League cu Zorya Luhansk.

Laszlo Balint își felicită jucătorii după FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova 1-2: „Am jucat ce trebuia”

Antrenorul Universității Craiova a fost extrem de mulțumit de rezultat din derby-ul orașului Craiova: „Vreau să felicit băieții pentru că au făcut un efort admirabil și am jucat ce trebuia. Știam că va trebui să suferim și să absorbim presiunea adversarului într-un meci cu totul și cu totul special”.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă jocul nu a strălucit, Balint e de părere că acest lucru e normal datorită faptului că echipa sa joacă la trei zile: „Au fost momente și momente. Eu cred că e normal într-o perioadă în care meciurile se succed foarte rapid”.

Laszlo Balint a remarcat tresărirea de orgoliu a „leilor” după golul marcat de Andrea Compagno„Mă bucură reacția după golul primit, când am avut o ocazie foarte mare, dar nu am reușit să marcăm și golul trei. Probabil că aveam un final mult mai liniștit”.

ADVERTISEMENT

Laszlo Balint: „Apar probleme din cauza încărcăturii fizice și mentale”

Laszlo Balint e de părere că jocul echipei are mult de suferit din cauza programului încărcat din acest început de sezon: „Posesia nu câștigă jocuri. Suntem într-o perioada în care era important să securizăm rezultatul. La 2-0 a fost și acea întrerupere care ne-a scos din ritm, dar am gestionat bine momentele”.

Antrenorul nu acceptă dominarea celor de la FC U Craiova 1948 și consideră că echipa lui Croitoru a avut o singură ocazie importantă: „Știam că o să avem spații când adversarul se va deschide. Eu îmi aduc aminte doar de o singură ocazie a lor. Astfel de meciuri nu se câștigă ușor.

ADVERTISEMENT

Au fost meciuri în care am dominat și am pierdut. Aveam mare nevoie de victorie pentru că trebuia să securizăm rezultatul. Degeaba jucam bine dacă la final plângeam”.

Chiar și în aceste condiții, Balint crede în continuare în calificarea în play-off-ul UEFA Conference League: „Apar probleme din cauza încărcăturii fizice și mentale. Nu aș vrea să ignorăm acest aspect. Sunt jucători cu multe minute și kilometri călătoriți. Sper să ne revenim și să abordăm cu mari speranțe”.

ADVERTISEMENT

Laszlo Balint mai așteaptă transferuri noi la Universitatea Craiova: „Se lucrează și la un sistem de rotație”

Laszlo Balint așteaptă noi tranferuri de la patronul Mihai Rotaru și vrea să pună la punct o nouă strategie: „Sunt mulțumit de lot, dar se lucrează și la transferuri și la un sistem de rotație. Nu trebuie să ne lăsăm cuprinși de euforie și de mâine să ne conectăm la importanța jocului de joi.

Baiaram are ocazii meci de meci, dar îi lipsește golul. Muncește foarte mult și are calitate. Trebuie să avem mare încredere și știm că nu va fi ușor”, a declarat antrenorul Universității Craiova după prima victorie în SuperLiga.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FC Zorya Luhansk: 3,70 este cota pentru ”X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT