Sport

Laszlo Balint pune biciul pe fotbaliștii Universității Craiova: ”Vom juca ofensiv, jucătorii trebuie să muncească și să sufere”. Video

Laszlo Balint este alesul oficialilor de la Universitatea Craiova pentru a-i urma pe banca tehnică lui Laurențiu Reghecampf, iar tehnicianul este prezentat oficial.
13.06.2022 | 15:25
Laszlo Balint pune biciul pe fotbalistii Universitatii Craiova Vom juca ofensiv jucatorii trebuie sa munceasca si sa sufere Video
Laszlo Balint este alesul oficialilor de la Universitatea Craiova pentru a-i urma pe banca tehnică lui Laurențiu Reghecampf, iar tehnicianul este prezentat oficial. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Oltenii au anunțat în urmă cu o zi despărțirea de Reghecampf, așa cum FANATIK anunțase în exclusivitate de mai mult timp.

Prezentarea oficială a lui Laszlo Balint la Universitatea Craiova

FANATIK a anunțat în exclusivitate că fostul antrenor al echipei UTA Arad, Laszlo Balint, este cel pe care patronul Mihai Rotaru va miza în sezonul viitor, iar tehnicianul a sosit pentru prezentarea oficială la Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Balint, în vârstă de 43 de ani, vine în Bănie liber de contract, după ce s-a despărțit la 31 ianuarie de UTA Arad. El a semnat un contract pe un sezon cu drept de prelungire cu Universitatea Craiova.

”Mă bucur tare mult să fiu aici în calitate de antrenor la Universitatea Craiova. E un mare pas înainte în cariera mea, o mare provocare, dar sunt pregătit pentru tot ce mă așteaptă. Mulțumesc pentru încrederea acordată de oamenii clubului.

ADVERTISEMENT

Vin foarte motivat și cu încredere că putem să realizăm lucruri importante în sezonul viitor. Vorbim de obiective importante. Vrem să avem un sezon mai bun decât cel precedent. Modul în care s-a exprimat echipa UTA Arad m-a recomandat să fiu ales aici”, a declarat Balint.

Tehnicianul promite un joc ofensiv

”Mă bazez foarte mult pe noțiunea de respect și când un jucător dă totul pe teren automat vine și respectul suporterilor, al conducerii. Au fost discuții și cu FC Botoșani, aseară au devenit mai intense negocierile, dar acum totul este foarte clar. Lucrurile s-au derulat destul de repede, dar e clar că sunt lucruri pe care le-am agreat cu toții.

ADVERTISEMENT

Ne reunim într-o formulă restrânsă și va trebui să ne capacităm din start și să fim eficienți în această scurtă perioadă. Este o onoare să fiu comparat cu Mirel Rădoi, dar până la urmă eu sunt aici și trebuie să ne concentrăm pe ce urmează. Contează ce este astăzi și ce va fi în perioada următoare.

Avem o listă de jucători pe care îi dorim, sunt și unii sub contract, deci nu putem dezvălui prea multe lucruri. Suntem capabili să dezvoltăm un joc ofensiv care să satisfacă pretențiile publicului. Căutăm să pregătim două sisteme de joc, dar asta și în funcție de cum se va încheia campania de transferuri”, a continuat tehnicianul.

ADVERTISEMENT

Disciplina, principala miză a lui Balint

”Mă bucur ca sunt aici, nu e surprinzător, deoarece am făcut mereu pași înainte chiar dacă nu mari. Sunt motivat să reușesc și voi munci de dimineață până a doua zi de dimineață. Dacă vrem să obținem ceva trebuie să știm și să suferim. Va trebui să muncim, nimic nu se realizează dacă rămâi în zona de confort.

Sperăm să producem un fotbal de calitate. Nu îmi place să folosesc cuvinte mari, nu sunt aici să fac garanții, dar vă promit că vom munci. Cunosc echipa, pe unii jucători îi știu personal, nu vor fi probleme din acest punct de vedere.

Mergem pe un set de principii. Din punct de vedere sportiv vrem ca echipa să aibă o exprimare cât mai coerentă. Extrasportiv ne dorim disciplină, ambiție și respect. Nu vreau să-i sperii pe jucători, dar merg foarte mult pe disciplină.

Chiar dacă fotbalul este imprevizibil, rezultatele sunt cele care vorbesc pentru un antrenor. Discuțiile au fost cu Marian Copilu, iar astăzi când am ajuns în oraș m-am văzut și cu patronul și cu Sorin Cârțu”, a mai spus Laszlo Balint.

”E un avantaj că echipa va sta 23 de zile în Austria, pentru că vom avea mai mult timp să ne cunoaștem. Indiferent de adversar și de competiție vom încerca să avem aceeași exprimare. E clar că ne dorim un parcurs cât mai lung în Europa.

Niciodată nu am încercat să copiez pe nimeni. Am lucrat cu mulți antrenori mari și de la fiecare am încercat să iau ceea ce mi se potrivește mie.

Suporterilor vreau să le transmit să aibă încredere. Fără unitate nu se poate să ai rezultate. Această conexiune care există între echipă și suporteri trebuie să fie un plus pentru noi în sezonul ce urmează”, a încheiat Balint.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea: 7,50 este cota ca echipa olteană să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: