ADVERTISEMENT
Fotbal international

Laszlo Balint, primul antrenor român în Anglia? Anunțul de ultimă oră făcut de Sheffield Wednesday

Autori: Andrei David, Traian Terzian | 13.11.2020 | 20:40
Laszlo Balint, primul antrenor român în Anglia? Anunțul de ultimă oră făcut de Sheffield Wednesday
Laszlo Balint, primul antrenor român în Anglia? Negocieri cu Sheffield Wednesday. FOTO: sportpictures.eu

Laszlo Balint poate deveni primul antrenor român în ligile de top din Anglia. Tehnicianul formaţiei UTA Arad se află pe lista scurtă a lui Sheffield Wednesday, penultima clasată în Championship, cu 6 puncte în 11 etape.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 13 noiembrie, ora 20:41 / Antrenorul echipei UTA Arad, Laszlo Balint, a ratat șansa de a ajunge în Anglia, după ce Sheffield Wednesday a anunțat numele noului tehnician.

Conform BBC, penultima clasată din Championship l-a ales pentru funcția de manager pe galezul Tony Pulis, în vârstă de 62 de ani, care le-a pregătit ultima dată pe Stoke City și Middlesbrough.


UPDATE 11 noiembrie, ora 22:36 / Laszlo Balint, actualul antrenor al UTA-ei, confirmă negocierile cu echipa engleză de ligă secundă Sheffield Wednesday, dar spune că este cale lungă până la eventuala finalizare a acestora.

ADVERTISEMENT

„E adevărat. Sunt niște zvonuri, sunt niște contacte. L-am însărcinat pe impresarul Bogdan Apostu să se ocupe de asta. Dacă lucrurile evoluează, rămâne să vedem. Dar acum sunt concentrat 100% la UTA. O să fiu sincer cu dumneavoastră. Bogdan Apostu mi-a confirmat, în această seară, interesul lui Sheffield Wednesday. Dar e la început, e un interes preliminar, așa că rămân concentrat pe munca de la UTA, din respect pentru clubul acesta și suporterii de aici”, a declarat Laszlo Balint la Digisport.


ȘTIRE INIȚIALĂ 11 noiembrie, ora 20:04

Impresarul Bogdan Apostu, cel care apără interesele lui Balint, a confirmat discuţiile cu formaţia engleză, dar recunoaşte că antrenorul român este al doilea favorit la banca celor din Sheffield.

Prima opţiune este Tony Pulis, un galez de 62 de ani, care a antrenat inclusiv în Premier League. Printre cluburile la care a activat se numără West Ham, Crystal Palace, Stoke sau Middlesbrough.

ADVERTISEMENT

Bogdan Apostu: „E adevărat! Balint e pe listă“

Sheffield Wednesday l-a concediat pe Gary Monk, după ce rezultate echipei au lăsat de dorit. O singură victorie în ultimele 6 partide nu a fost suficientă pentru a rămâne la echipă. Sub conducerea lui Monk, Wednesday a terminat sezonul trecut pe locul 16 (din 24).

În primele 11 etape din liga secundă a Angliei, echipa din Sheffield a acumulat 12 puncte pe teren, dar numai 6 în clasament. Din cauza neregulilor financiare, Wednesday a pornit la drum cu un deficit de 6 puncte.

ADVERTISEMENT

Anunţul legat de interesul britanicilor pentru Laszlo Balint a fost făcut de presa din Regat, iar Bogdan Apostu, impresarul antrenorului, a confirmat discuţiile.

„Este adevărat, suntem în contact cu cei de la Sheffield. După cum știți, eu l-am dus și pe Sergiu Buș acolo, am păstrat o legătură foarte bună cu ei. Am și o relație foarte bună cu un agent care intermediază mutările de la Sheffield.

ADVERTISEMENT

În acest moment negociază cu un antrenor important, cu experiență, iar în cazul în care negocierile nu vor ajunge la un consens, Balint e primul pe listă. Vă dați seama că ar fi o mutare importantă pentru noi, pentru cariera lui. Ne bucurăm să vedem că este interes de la acest nivel“, a declarat Apostu pentru GSP.

În afara conexiunilor lui Bogdan Apostu, jurnaliştii britanici au găsit şi legătura dintre Laszlo Balint şi Sheffield Wednesday: Balint a cucerit titlul de campion al României ca jucător, cu Unirea Urziceni, sub comanda lui Dan Petrescu, fost fotbalist la Sheffield.😀

Laszlo Balint a mai antrenat, de-a lungul carierei, la Unirea Tărlungeni (cu care a promovat în Liga 2 în 2013), la Academica în Liga 2 (a luptat pentru promovare), la Târgu Mureş (13 puncte câştigate în cele 6 meciuri conduse), la Csikszereda (a ratat de puţin promovarea din Liga 3), la Sportul Snagov (medie de peste 2 puncte pe meci), la Metaloglobus şi la UTA (pe care a dus-o în Liga 1).

ADVERTISEMENT

În acest moment, UTA condusă de Balint se află pe locul 7, cu 14 puncte. Performanţele arădenilor l-au propulsat pe Alexandru Albu în lotul naţionalei pentru meciurile din noiembrie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!