Sport

Laszlo Balint, reacție furioasă după FCSB – UTA 2-1: „Suntem câștigătoarea morală! Cum se uită Barbu în ochii noștri după acest arbitraj?”

Antrenorul echipei UTA, Laszlo Balint, și-a vărsat năduful după meciul pierdut în deplasare cu FCSB, 1-2, din cauza manierei de arbiteraj pe care a avut-o centralul Marian Barbu.
06.12.2021 | 00:12
Laszlo Balint reactie furioasa dupa FCSB  UTA 21 Suntem castigatoarea morala Cum se uita Barbu in ochii nostri dupa acest arbitraj
ADVERTISEMENT

FCSB a învins, pe teren propriu, UTA Arad, cu 2-1, și se menține pe locul 2 în Liga 1, la 8 puncte de liderul CFR Cluj. Ambele goluri ale gazdelor au fost marcate din penalty-uri, contestate de echipa arădeană.

Laszlo Balint și-a felicitat jucătorii pentru prestația din meciul cu FCSB

Aș vrea să-i felicit pe băieții mei pentru că, din punctul meu de vedere, dar nu cred că doar al meu, că a văzut o țară întreagă, UTA este câștigătoarea morală a acestui joc. Părerea domnului Barbu (n.r. – arbitrul Marian Barbu) a fost cu totul și cu totul alta și o accept.

ADVERTISEMENT

Arbitrii sunt oameni și pot greși. Dar toată maniera domnului Barbu a fost cum a văzut astăzi o țară întreagă. Noi la UTA încercăm să fim atipici. Să nu ieșim pe la emisiuni, să nu urlăm, să nu ne certăm cu arbitrii sau adversarii. Vrem să respectăm pe toată lumea, dar pretindem și noi respect”, a declarat antrenorul Laszlo Balint la final.

Laszlo Balint consideră că ambele penalty-uri au fost dictate grreșit

După care tehnicianul echipei arădene și-a început tirul. „Ne acceptăm și încercăm să ne asumăm greșelile, dar a spus acum câtva timp un coleg de breaslă de-al meu: ‘noi, când greșim, plătim’.

ADVERTISEMENT

Când un arbitru greșește de maniera în care a făcut-o domnul Barbu în seara asta, cum plătește? Cum vine și se uită el în ochii noștri, ai antrenorilor și ai jucătorilor? Jos pălăria! Am făcut unul dintre cele mai bune meciuri.

Cum poate el să vină și să spună: ‘Am încercat să dau tot ce am avut mai bun și am arbitrat cum am putut mai bine’? Așa ceva nu se poate. Trebuia galben pentru simulare la primul penalty, iar la al doilea a ieșit mingea în afara terenului 20 de centimetri”, a precizat antrenorul.

ADVERTISEMENT

Laszlo Balint a mai trăit așa ceva doar ca jucător, în Liga 3, la Petrolul Stoina

Laszlo Balint a continuat. „Domnilor, nu am eu cea mai mare experiență, dar vă spun că așa ceva nu am trăit nici cât am fost jucător. Ba da, știți când am trăit? Când eram în Liga 3, în Valea Jiului.

Și acolo arbitrau de frica spectatorilor, care stăteau cu coasele pe gard. Atunci am mai trăit așa ceva. Și vă și spun unde: la Petrolul Stoina. Dar acum suntem în anul 2021 și toată lumea întreabă de ce fotbalul românesc se duce în jos”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT

Laszlo Balint a simțit că UTA Arad a fost mai bună decât FCSB

Eu ca antrenor, unul la început de drum, este al doilea sezon al meu în Liga 1, fac tot ce este omenește posibil, tot ce știu eu mai bine, ca să dau încredere jucătorilor și să producem un fotbal cât putem noi mai bun.

Nu suntem cei mai buni. Nu suntem nici cei mai proști. Dar nu vreau să trecem prin asemenea momente în care știm că am fost mai buni. Am simțit. Mi-au zis toți băieții: ‘Am fost mai buni decât ei, decât FCSB, o echipă care se bate la campionat’.

Tot respectul pentru ei. Au câștigat, bravo lor, felicitări! Dar aș vrea să se uite responsabilii care conduc fotbalul românesc. Pentru că lucrurile acestea se petrec etapă de etapă. Și uitați-vă cine iese în fața dumneavoastră. Cine? Antrenorii de la echipele mici”, a mai precizat tehnicianul.

Laszlo Balint a recunoscut după meciul cu FCSB că nu poate fi calm

Noi trebuie să băgăm capul în pământ și să mergem înainte. De ce? De ce suntem noi cei care trebuie să mergem tot timpul și să le spunem jucătorilor: ‘Hai, băieți, am jucat bine, asta e’.

De ce mă întreabă jucătorii străini: ‘Așa este în România?’. A fost o fază exact cum a fost eliminat Idriz Batha la meciul cu Dinamo. Acum a fost fault la Shliakov. Nici măcar fault nu s-a dat. Și veți să fiu calm?

Nu am cum să fiu calm și îmi prezint scuze telespectatorilor. Este vorba de slujba noastră. Este vorba de viitorul nostru. Se pare că  nu avem nicio șansă și nu suntem doriți acolo, în față”, a continuat antrenorul echipei din Arad.

Laszlo Balint și-a felicitat elevii pentur efort și randament

Nu este nimic. Noi o să mergem înainte și o să ne ducem crucea până la capăt. Noi credem în ce putem să facem. Și muncim zi de zi. Și suntem o familie. Așa cum suntem noi, o echipă mică.

Nu cred că ați văzut vreodată pe cineva de la noi din conducerea clubui să iasă și să se certe cu operatorii, cu invitații, că a fost fault, că a fost penalty. Noi încercăm să ne vedem de ale noastre, să ne îngrijim curtea proprie. Dacă crește o bălărie, încercăm să o tăiem ca să fie frumos.

Îmi găsesc foarte greu cuvintele, pentru că după un meci cu o asemenea desfășurare chiar nu mai știu ce să spun. Vreau să-mi felicit băieții pentru efort, pentru randament”, a mai spus Laszlo Balint.

Arbitrii greșesc, dar tot antrenorii plătesc, consideră Laszlo Balint

Mai departe, las oamenii din toată țara să spună. Suntem duminică seara, la o oră de priem time, cum se spune în televiziune. A văzut o țară întreagă ce s-a întâmplat în seara asta.

Știți care este cea mai mare problemă? Că arbitrii nici măcar nu ne bagă în seamă. Au pâinea și cuțitul în mână și, în momentul în care ei greșesc, noi plătim. Eu, ca antrenor, jucătorii, poate că avem un obiectiv. Sau poate că nu avem. Dar dacă merităm ceva, tu fii corect.

Accept greșelile. Dar în momentul în care se vede o manieră de acest gen este foarte greu de acceptat și este foarte greu să rămân calm. Și este foarte greu să ne gândim că suntem într-un fotbal civilizat, în care noi, ca antrenori, putem să lucrăm zi de zi ca să dezvoltăm echipele noastre”, și-a continuat tirul Laszlo Balint.

„Domnul Marian Barbu este Brad Pitt”, a mai spus Laszlo Balint

„Și pentru ce? Să ajungem sâmbătă și să pățim ce am pățit acum? La întrebarea asta ar trebui să răspundă diriguitorii fotbalului românesc. Să vină să se pună la o masă rotundă și să spună: ‘Cum vrem să dezvoltăm fotbalul românesc?’.

Așa, când etapă de etapă sunt asemenea discuții? Păi noi ar trebui să vrobim aici despre meci, despre desfășurare, despre evenimente, nu despre arbitraj. Vă rog să mă înțelegeți.

Eu sunt foarte mândru de băieții mei. Le-am spus și la pauză și după meci și o spun și acum în fața unei țări întregi. Dar nu este normal să venim aici și să spunem: ‘Domnilor, desfășurarea meciului a fost de o așa manieră încât domnul Marian Barbu a fost actorul principal’.

Nu este normal. Domnul Marian Barbu este Brad Pitt. El vrea să fie actorul principal. Și încă o chestie. Este al patrulea meci în care ne arbitrează în 18 etape. Dacă asta este normal, atunci trăim într-o țară anormală”, a încheiat antrenorul echipei UTA.

  • (P) Cota BETANO pentru Gaz Metan Mediaș – FCSB: 4,85 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT
Tags: