Sport

Laszlo Balint, temător înaintea debutului oficial la Universitatea Craiova: ”Sepsi are atuul de a fi jucat deja un meci oficial”. Video

Universitatea Craiova începe noul sezon din SuperLiga cu un meci dificil împotriva formației Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, iar Laszlo Balint a explicat unde se poate face diferența.
14.07.2022 | 16:48
Laszlo Balint temator inaintea debutului oficial la Universitatea Craiova Sepsi are atuul de a fi jucat deja un meci oficial Video
Universitatea Craiova începe noul sezon din SuperLiga cu un meci dificil împotriva formației Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, iar Laszlo Balint a explicat unde se poate face diferența. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat în exclusivitate că noul tehnician al oltenilor pregătește o surpriză pentru întâlnirea de vineri, 15 iulie, și vrea să-l titularizeze pe Ivan Martic, revenit la echipă doar de o săptămână.

Laszlo Balint, analiză înaintea debutului la Universitatea Craiova

În conferința de presă susținută înaintea partidei din prima etapă din SuperLiga, Laszlo Balint s-a arătat temător la debutul său oficial la Universitatea Craiova, deoarece Sepsi OSK este o echipă incomodă.

ADVERTISEMENT

”Debutul ne-a scos în faţă o echipă în formă, incomodă, care şi-a demonstrat forţa, a avut rezultate foarte bune, a câştigat două trofee în ultima perioadă, are un antrenor care şi-a pus amprenta pe unde a fost.

Ne-am pregătit bine şi suntem hotărâţi să dăm totul pentru victorie. Am mers pe continuitate în sistemul de joc, deşi anumite principii s-au schimbat, nu modificiări radicale, pe momentul de posesie şi pe non-posesie, şi vreau să văd aceste schimbări în acest meci.

ADVERTISEMENT

Orice început este dificil, aşa că va conta mult atitudinea, echipele nu au ritm, detaliile şi starea de spirit pot face diferenţa. Nu am emoţii, ci preocupări, îmi doresc enorm să debutez cu un rezultat bun, pe stadionul nostru, cu gândul acesta mă culc şi mă trezesc”, a declarat Balint.

Antrenorul se plânge de absența lui Bancu

Tehnicianul oltenilor le-a atras atenția jucătorilor săi că este nevoie de siguranță pe partea defensivă și de inspirație în plan ofensiv: ”Sepsi are atuul de a fi jucat deja un meci oficial. Sunt convins că vom fi la un nivel foarte bun în ceea ce priveşte abordarea mentală.

ADVERTISEMENT

Avem nevoie de siguranţă defensivă, contra unei echipe care a pus probleme campioanei, avem nevoie de reuşite în atac. Am parcurs strategia jocului de mâine, am încredere că vom fi pregătiţi la ora jocului. Sper chiar de mâine, vârful de formă e o chestie relativă, ţine şi de moral.

Grupul a reacţionat foarte bine la ceea ce îmi doresc implementat, trebuie să ştim să suferim, că vorbim de un meci sau de un campionat, să trecem împreună peste momentele grele, iar băieţii au înţeles cest lucru. Suntem un pic descoperiţi prin absenţa lui Bancu, dar avem soluţii”, a spus el.

ADVERTISEMENT

Balint, mulțumit de introducerea VAR

Laszlo Balint a confirmat informația oferită în exclusivitate de FANATIK conform căruia portarul italian Mirko Pigliacelli va fi titular cu Sepsi, înaintea plecării sale în Italia, acolo unde va juca la Palermo.

”Pigliacelli va fi titular cu Sepsi, sper ca Lazar să fie apt cât mai repede, există o îndoială în privinţa lui şi pentru meciul din Conference League. Nu cred că plecăm cu a doua şansă, meciul este sub semnul echilibrului, sper ca atitudinea noastră să facă diferenţa.

Cred că VAR va elimina suspiciunea care a planat asupra arbitrilor, nu cred că va elimina complet greşelile, dar este un pas către normalitate. Rezultatul CFR-ului este un avertisment pentru tot fotbalul românesc”, a afirmat antrenorul Universității.

Oltenii nu au încheiat campania de transferuri

Balint a explicat că vor mai exista transferuri la Universitatea Craiova, însă a explicat că la acest moment este destul de greu să aduci jucători de valoare, deoarece aceștia așteaptă să vadă dacă apar oferte din campionate mai puternice.

”Cu siguranţă mai pot apărea achiziţii, sper să se concretizeze cât mai curând, dar în perioada aceasta e greu să aducem jucătorii cu calitate pe care ni-i dorim, noi vrem calitate, nu cantitate. S-au cerut nişte sume exagerate la negocieri.

Jucătorii foarte buni mai aşteaptă, e greu să aduci acum jucători de top, sunt convins că se va rezolva şi acest aspect până la finalul perioadei de transferuri. Silva şi Martic sunt jucători foarte buni, au venit foarte motivaţi, dar mai au nevoie de pregătire fizică, nu vrem să riscăm să se accidenteze.

Nu a fost decizia mea să-i dau numărul 10 lui Baiaram, dar i-am explicat că acest tricou implică o responsabilitate mai mare şi sunt convins că va demonstra că merită să-l poarte”, a încheiat Laszlo Balint.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe: 1,27 este cota pentru „x solist sau nu marchează ambele echipe”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT