Fotbal international

Laszlo Boloni, declarații savuroase despre Cristiano Ronaldo: “Stăteam lângă mama lui! Eram mândru!”

11.08.2020 | 10:37
Laszlo Boloni declaratii savuroase despre Cristiano Ronaldo Stateam langa mama lui Eram mandru
Laszlo Boloni, declarații savuroase despre Cristiano Ronaldo: "Stăteam lângă mama lui! Eram mândru!". Foto: A Bola.pt
ADVERTISEMENT

Despre Laszlo Boloni s-a scris în nenumărate rânduri că ar fi fost creatorul lui Cristiano Ronaldo pe vremea când tehnicianul român se afla în prima ligă din Portugalia, la Sporting Lisabona.

Statisticile evidenţiază clar faptul că Boloni l-a promovat în lotul echipei mari pe adolescentul Cristiano Ronaldo şi apoi l-a introdus în echipa de bază, ceea ce i-a permis lusitanului să aibă o evoluţie rapidă, concretizată printr-un transfer fulger la Manchester United.

ADVERTISEMENT

Cristiano a vorbit totdeauna elogios despre perioada Sporting Lisabona şi despre rolul important pe care l-a jucat Laszlo Boloni în cariera lui. Starul lui Juventus consideră că fără aportul românului probabil că nu ar fi ajuns atât de repede în vârful piramidei.

Laszlo Boloni, încântat de recunoştinţa arătată de Cristiano Ronaldo şi de mama sa

Într-un interviu acordat pentru publicaţia online maghiară mandiner.hu, Boloni spune că în nici un caz el nu a fost creatorul lui Cristiano, ci doar omul care a căutat să îi ofere cele mai bune sfaturi de fiecare dată.

ADVERTISEMENT

„Nu, nu l-am creeat eu pe Ronaldo, doar i-am dat sfaturi bune într-un moment bun. L-am condus în direcţia corectă. Ronaldo şi mama lui mi-au mulţumit în faţă de două ori.

A fost prezent la decernarea Balonului de Aur

Prima dată la Madeira, când juca la Sporting şi a doua oară la Paris, când a câştigat Balonul de Aur. Stăteam lângă mama lui şi eram foarte mândru”.

ADVERTISEMENT

Antrenorul ajuns acum la 67 de ani şi care se pregăteşte să preia o echipă din Golf a abordat în interviu şi subiectul finalei Cupei României, câştigată cu 1-0 de FCSB în faţa celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe. El s-a arătat foarte revoltat de atitudinea unora dintre jucătorii FCSB careu s-au alăturat fanilor la baza de la Berceni pentru manifestări de tip xenofob.

Scandalizat de manifestările xenofobe ale jucătorilor de la FCSB după finala Cupei României

„S-au întâlnit două echipe apropiate de sufletul meu şi îmi pare rău pentru prostia care s-a petrecut după meci. Nu are nimic în comun cu fotbalul. Ce s-a întâmplat este la ani lumină de civilizaţie.

ADVERTISEMENT

Iar faptul că au fost implicaţi şi jucători e contrar principiilor unei echipe din care au făcut parte Duckadam, Belodedici, Lăcătuş, Tudorel Stoica, Boloni sau Piţurcă.

Îi cere lui Răzvan Burleanu sancţiuni dure

L-am sunat pe Răzvan Burleanu şi i-am cerut să-mi explice cum e posibil aşa ceva. Evident, nu e vina lui, dar va fi vina lui dacă nu vor urma consecinţe!

Şi nu mă gândesc la o amendă simbolică de 5 sau 10 mii de euro, pe care patronul o va plăti fără probleme din buzunarul său”.

ADVERTISEMENT