Fotbal intern

Laszlo Csaba a fost consultat înainte de transferul lui Ianis Hagi în Scoția: „Am vorbit cu scouterul de la Rangers”

02.02.2020 | 16:12
Laszlo Csaba a fost consultat inainte de transferul lui Ianis Hagi in Scotia Am vorbit cu scouterul de la Rangers
ADVERTISEMENT

Laszlo Csaba, fostul antrenor al lui Sepsi OSK, a dezvăluit pentru prosport.ro faptul că a fost consultat înainte să se realizeze transferul lui Ianis Hagi la Rangers.

Laszlo Csaba a fost consultat înainte de transferul lui Ianis Hagi la Rangers

Laszlo Csaba este singurul antrenor născut în România care a antrenat în Scoția, iar scouterii lui Rangers i-au cerut mai multe informații despre Ianis Hagi înainte ca mijlocașul român să fie împrumutat de Genk la formația antrenată de Steven Gerrard.

ADVERTISEMENT

„Am vorbit și cu doi jurnaliști din Scoția, care m-au sunat. Am vorbit cu scouterul de la Rangers. I-am spus că poate să facă diferența, că poate să joace cu ambele picioare și poate să creeze jocul lui Rangers. doar că nu a jucat așa mult”.

„Le-am spus că am fost surprins că nu a jucat așa mult la Genk pentru că am lucrat la Charleroi și știu cum este liga din Belgia. Genk însă nu este o echipă ca în trecut. Au schimbat și antrenorul și am crezut în calitatea lui Ianis și că poate să facă diferența.

ADVERTISEMENT

A jucat și la națională și am văzut cu toții că are carismă, că poate lua jocul în mâna lui și de aceea eram surprins că nu juca la Genk, un club care dă șanse jucătorilor tineri. Eram supărat. Este cel mai bine pentru el să meargă la o echipă care vrea să fie campioană.

O să fie foarte greu, pentru că Celtic este favorită, dar Rangers este acolo unde este și au un antrenor care cunoaște fotbalul modern. Gerrard a fost un jucător foarte bun și cred că o să fie și un antrenor foarte bun. Ei au nevoie de un jucător ca Ianis”, a continuat Laszlo Csaba.

ADVERTISEMENT

„Cred că o să fie titular”

Laszlo Csaba crede că Ianis Hagi nu va avea probleme să se impună la Rangers: „Cred că o să fie titular și este foarte important și pentru echipa națională. Trebuie să aibă meciuri în picioare asta înseamnă încredere. Și jurnaliștilor belgieni le-am spus că poate să joace.

Apoi m-au sunat și mi-au spus: „uite, nu joacă”. Știu filosofia lui Genk. Dar în acest sezon are presiune echipa și poate de aceea au vrut să folosească jucători mai experimentați”.

ADVERTISEMENT
  • 55 de ani a împlinit Laszlo Csaba pe 13 februarie