Sport

Laszlo Dioszegi, despre prezența lui Viktor Orban la meciul lui Sepsi: „Guvernul Ungariei ne-a construit stadionul”

Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi Sfântu Gheorghe, a explicat de ce Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, a fost prezent la meciul covăsnenilor cu Olimpija Ljubljana.
22.07.2022 | 10:42
Laszlo Dioszegi despre prezenta lui Viktor Orban la meciul lui Sepsi Guvernul Ungariei nea construit stadionul
Guvernul Ungariei condus de Viktor Orban a finanțat Sepsi Sfântu Gheorghe cu aproape 30 de milioane de euro. Sursă foto: Facebook Sepsi Sfântu Gheorghe
ADVERTISEMENT

Viktor Orban a avut parte de o primire cu surle și trâmbițe la Sfântu Gheorghe, unde a fost aplaudat de un întreg stadion.

Guvernul Ungariei, prezent la Sfântu Gheorghe alături de Viktor Orban: „Ne-au felicitat, ne-au spus că avem o echipă bună”

Viktor Orban le-a purtat noroc celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, care au reușit prima victorie din istorie în cupele europene, iar Laszlo Dioszegi a explicat vizita neașteptată.

ADVERTISEMENT

Arena lui Sepsi Sfântu Gheorghe a fost construită exclusiv din bani de bugetul statului maghiar și a costat în total peste 20 milioane de euro: „Viktor Orban ne-a felicitat. Nu am negat nicidată că Guvernul Ungariei ne-a construit stadionul”.

Alături de Viktor Orban a fost prezent și Marco Rossi, selecționerul Ungariei, dar și ceilalți membrii ai guvernului maghiar: „Tot Guvernul a venit la meci. Ne-au felicitat, ne-au spus că avem o echipă bună”.

ADVERTISEMENT

Patronul covăsnenilor nu are de gând însă să mai aducă jucători, chiar dacă echipa sa se va califica mai departe în cupele europene: „Nu este anul investițiilor, toată Europa suferă, vedem toți ce se întâmplă, dar măcar să menținem ce am început”.

Laszlo Dioszegi, încântat de rezultatul cu Olimpija Ljubljana: „O calificare ar fi un lucru mare pentru noi”

Sepsi Sfântu Gheorghe e favorită la calificare după 3-1 cu Olimpija Ljubljana, iar covăsnenii au mai ratat un penalty și a mai avut o ocazie uriașă: „Am reușit să învingem o echipă destul de bună. S-a văzut în prima repriză că ne-au presat. Trebuie să recunosc, după 3-1, că pornim cu prima șansă. Jucătorii mei au înțeles mesajul că noi trebuie să luptăm până în ultimul minut. O calificare ar fi un lucru mare pentru noi”, a mai spus Dioszegi.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri le-a fixat jucătorilor săi ca obiectiv calificarea în play-off-ul SuperLiga: „Vrem să ajungem până în play-off și să arătăm că am devenit o echipă destul de bună, dar noi nu avem echipă să ne batem la titlu. Noi nu suntem bogați, să visăm la titlu. Poate să terminăm pe locul 3, să depășim unul dintre granzi”.

Pentru Laszlo Dioszegi, o prezență pe podium ar fi ceva de vis: „Sepsi e departe de a fi în careul de ași, dar aș fi ipocrit să spun că nu vrem să ajungem mai sus. Vrem să facem imposibilul, să terminăm pe locul 3”.

ADVERTISEMENT

Răducioiu, scandalizat de prezența lui Orban la meciul lui Sepsi: „O situație similară nu cred că s-ar putea întâmpla în Ungaria”

Florin Răducioiu a caracterizat imaginile cu Viktor Orban cu fularul lui Sepsi la gât pe stadionul din Sfântu Gheorghe drept ciudate: „Mi se pare ciudat. E foarte ciudată această imagine. Premierul Ungariei să vină în România și să încurajeze o echipă din România…

 Eu sunt un apolitic, nu vreau să intru în aceste discuții, dar o situaţie similară nu cred că s-ar putea întâmpla în Ungaria”, a spus fostul oficial al lui Dinamo la Orange Sport.

ADVERTISEMENT