Sport

Laszlo Dioszegi, mesaj clar după anunțul federației maghiare: ”Nu avem obligație față de Guvernul Ungariei. Noi jucăm în România și respectăm această țară”

Laszlo Dioszegi a comentat decizia UEFA de a permite folosirea hărții Ungariei Mari la meciurile de fotbal și s-a delimitat ferm de demersurile de la Budapesta.
21.03.2023 | 22:15
Laszlo Dioszegi mesaj clar dupa anuntul federatiei maghiare Nu avem obligatie fata de Guvernul Ungariei Noi jucam in Romania si respectam aceasta tara
Laszlo Dioszegi s-a delimitat ferm de demersurile de la Budapesta. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

Demersurile lui Sandor Csanyi, președintele Federației de fotbal de la Budapesta, vicepreședinte al UEFA și FIFA, au fost încununate de succes. Forul european a permis utilizarea hărții Ungariei Mari pe steaguri la meciurile echipei naționale.

Reacția lui Laszlo Dioszegi după anunțul federației maghiare: ”Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”

În ianuarie, meciul dintre Sepsi Sf.Gheorghe și FC U Craiova 1948 era întrerupt definitiv în minutul 26 din pricina scandărilor xenofobe ale ultrașilor olteni.

ADVERTISEMENT

A urmat o veritabilă telenovelă la Comisii. În cele din urmă, partida s-a rejucat, verdictul prezenței în play-off fiind dat pe teren. Iar decizia a detensionat atmosfera.

Ba chiar am asistat și la un gest special al patronului oaspeților, Adrian Mititelu. Care a pregătit pentru această partidă un fanion special pe care, sub emblema lui Sepsi, figura drapelul Ținutului Secuiesc.

ADVERTISEMENT

Acum apele sunt tulburate de UEFA. Cu decizia șocantă de a permite Ungariei să afișeze steagul istoric. Una de care Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, a ținut să se delimiteze clar. Și să reitereze faptul că gruparea pe care o conduce nu are vreo legătură cu Guvernul de la Budapesta.

„Nu am auzit până acum de acest lucru și, vă zic sincer, nici nu ne interesează ce fac ei. Nu avem nicio treabă cu federația maghiară și cu ce decizii ia.

ADVERTISEMENT

Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el. Este adevărat că stadionul a fost construit cu ajutor de acolo și s-au dat niște bani pentru academia de copii.

Dar echipa mare nu are nicio legătură. Avem sponsori puternici, din România și din Ungaria. OTP și MOL sunt nume importante, branduri care au interese economice în România și de aceea ne susțin.

ADVERTISEMENT

Sunt echipe care sunt sponsorizate de benzinării din Austria și nimeni nu mai zice nimic. Vă repet, nu ne interesează ce face federația de la Budapesta.

Noi jucăm în România și respectăm această țară. Ne interesează doar campionatul de aici. Nu cred că are de ce să fie afectată Sepsi în vreun fel de decizia UEFA”, a declarat președintele clubului covăsnean pentru ProSport.

ADVERTISEMENT