Laszlo Dioszegi anunță măsuri după incidentele dintre Leo Grozavu și jucători: „Diseară îi stabilim soarta!”

Andrei David    Andrei Șchiopu   
în Fotbal intern
10/07/2020, 11:58
Laszlo Dioszegi anunță măsuri după incidentele dintre Leo Grozavu și jucători: „Diseară îi stabilim soarta!”
Leo Grozavu, un temperament vulcanic. FOTO: sportpictures.eu

Laszlo Dioszegi, patronul echipei Sepsi Sfântul Gheorghe, a anunţat că va lua măsuri după incidentul dintre antrenorul Leo Grozavu şi fotbalistul Lorand Fulop.

Şeful de la Sepsi nu a intervenit până în acest moment, pentru a menţine liniştea la echipă, înaintea returului semifinalei de Cupă cu Poli Iaşi (n.r. – ardelenii au câştigat cu 1-0 şi s-au calificat în finală, dar pot pierde la masa verde meciul tur).

„Eu am zis că mâine să vină toată echipa, pentru că de sâmbătă echipa e la Iași. Deci, mâine să vină echipa și ne întrunim în comitetul executiv și luăm decizii. Vreau să aud părerea antrenorului Leo Grozavu, vreau să vorbesc cu jucătorii și după aceea luăm decizia.

Să vedem ce o să spună și jucătorii pentru că e inadmisibil să vorbim de bătaie sau chestii din astea. Eu sper să fi fost doar o mustrare. Eu am vorbit cu 5-6 jucători, nu toți spun același lucru. Și vreau mâine să stau de vorbă față în față și vedem ce se întâmplă“, a declarat Laszlo Dioszegi, la Digisport.


UPDATE, 10 iulie, ora 11:59 / Laszlo Dioszegi a vorbit despre soarta lui Leo Grozavu, dar nu s-a pronunțat încă asupra unei decizii. „E posibil orice! Ședința hotărâtoare va avea loc astăzi, în jurul orei 22:00”, a spus patronul lui Sepsi pentru gsp.ro.


UPDATE, 10 iulie, ora 10:04 / Ies la iveală tot mai multe incidente violente ale lui Leo Grozavu la Sepsi. În afară de Lorand Fulop, tehnicianul l-ar fi bătut și pe Călin Popescu, un puști de doar 18 ani al covăsnenilor.

„Unul dintre fotbaliștii mai vechi a răspuns că «așa se întâmplă dacă până și pe aștia mici îi doare în p…ă. Uite, Călin a venit la masa de dimineață cu telefonul mobil, deși nu avea voie!». 

Spre finalul discuțiilor, când unii dintre jucători plecaseră deja, Grozavu s-a așezat lângă Călin și, în timp ce îl certa în legătură cu telefonul, i-a dat un upercut în bărbie,  pe neașteptate. Un “neveu”, in limbaj de stradă.

Copilul a rămas înmărmurit. Despre acest incident nu a știut decât Cornel Șfaițer, care era cu echipa la Iași. Dar el nu i-a spus patronului. Jucătorul l-a sunat pe Laszlo Dioszegi și l-a informat despre cele întâmplate”, spun surse din cadrul clubului, conform gsp.ro.

Și incidentul cu Lorand Fulop a fost descris în amănunt: La masa de prânz, Lorand a scos telefonul să citească un mesaj de la soția sa. L-a văzut secundul Robert Ilyeș și i-a spus lui Grozavu. Antrenorul s-a enervat, a început să înjure, a dat cu pumnul în masa sa și a zis că se duce să-l bată. 

A apucat de scaunul lui, pe la spate, l-a trântit cu tot cu scaun, l-a lovit și îl trăgea de păr, să îl scoată așa din restaurant. Băieții au sărit să îl oprească, iar unii încercau să îl potolească pe Istvan Fulop, fratele mai mare al lui Lorand, care voia să sară la Grozavu. 

După ce l-au tras pe Leo de lângă Lorand, antrenorul a văzut telefonul pe jos. Era unul scump, de peste 1.000 de euro. L-a luat și l-a spart de perete.

Au făcut băieții chetă și i-au luat altul. Sfaițer nu a spus nimic conducerii fiindcă a încercat să-l protejeze pe Grozavu. El l-a adus antrenor la echipă, e miza lui”.

În urma conflictelor, Leo Grozavu riscă să fie dat afară de la Sepsi, la fel cum s-a întâmplat și pe vremea când o pregătea pe FC Botoșani.


ȘTIRE INIȚIALĂ

Ce s-a întâmplat în urmă cu două zile

Antrenorul Leo Grozavu şi mijlocaşul Lorand Fulop ar fi fost protagoniştii unui incident violent, pe 7 iulie. Tehnicianul l-ar fi lovit pe tânărul jucător, cu care a colaborat şi la Botoşani. Oficialii clubului au afirmat că între cei doi a avut loc doar o discuţie mai aprinsă, confirmând existenţă unei dispute. După rezultatele negative înregistrate de Sepsi şi apropierea de zona retrogradării, tensiunea din vestiar a crescut.

Pe 7 iulie, la prânz, când fotbaliştii se aflau la masă, Leo Grozavu l-a bruscat pe Lorand Fulop, care s-a ales şi cu telefonul spart. Gestul, neexplicat şi inexplicabil, i-a şocat pe colegii lui Fulop, care au fost la un pas de a apela autorităţile, pentru a reclama incidentul. Leo Grozavu nu se află la primul incident de acest fel, după ce, în martie 2017, la FC Botoşani, l-a lovit pe Cătălin Golofca pe banca de rezerve, aplicându-i o pereche de palme.

Cornel Şfaiţer, managerul general al lui Sepsi, a încercat să lămurească incidentul dintre Grozavu şi Fulop, la scurt timp de la apariţia informaţiilor în presă. „S-a acumulat multă tensiune, mai ales după înfrângerea de la Iași. Nu a fost vorba despre violență. Au fost discuții mai aprinse la analiza jocului, nu e ușor nici pentru Leo, nici pentru băieți.

Ultimele rezultate nu ne sunt favorabile. Oboseala își spune cuvântul. Nu a fost vorba despre vreun incident violent, veți vedea că Lorand este în lotul formației noastre pentru meciul de cupă.

Ne așteaptă un final greu de campionat, noi am dus echipa aproape de finala Cupei, tot noi trebuie să redresăm și situația din campionat. Când se leagă câteva rezultate negative, nervii ies la suprafață. Sperăm ca din toate aceste discuții mai aprinse de ieri să scoatem ce-i bun și asta să se vadă pe teren.

Am stat și aseară, și azi cu băieții. Totul este în regulă. Suntem focusați pe ceea ce avem de făcut, astfel de discuții nu-și au locul. Avem încredere în Leo și băieți că pot reveni pe acest final de campionat“, a declarat oficialul, conform GSP.

Închide ×