Sport

Laszlo Dioszegi, prima reacție în scandalul imnului secuiesc de la naționala de hochei: ”Să nu inflamăm lucrurile, să rămânem la sport”

Patronul lui Sepsi OSK, Laszlo Dioszegi, a vorbit despre scandalul iscat la naționala de hochei a României, după ce majoritatea jucătorilor au intonat imnul Ținutului Secuiesc la meciul cu Ungaria.
13.05.2022 | 00:18
Laszlo Dioszegi prima reactie in scandalul imnului secuiesc de la nationala de hochei Sa nu inflamam lucrurile sa ramanem la sport
Patronul lui Sepsi OSK, Laszlo Dioszegi, a vorbit despre scandalul iscat la naționala de hochei a României, după ce majoritatea jucătorilor au intonat imnul Ținutului Secuiesc la meciul cu Ungaria
ADVERTISEMENT

Fostul lider mondial din circuitul ATP, Ilie Năstase, a fost revoltat de acest incident de la Campionatul Mondial și a spus în exclusivitate pentru FANATIK că sportivii vinovaţi ar trebui suspendaţi.

Scandalul de la hochei cu intonarea imnului Ținutului Secuiesc, disecat de Laszlo Dioszegi

Incidentul a luat proporții după ce pe imagini se vede cum ministrul Mediului, Tanczos Barna, omul care a refuzat să le impună sportivilor să renunțe la acest obicei pe când era președintele federației, urmărește imaginile din galeria reprezentativei Ungariei.

ADVERTISEMENT

Scandalul care s-a abătut asupra hocheiului românesc a fost comentat și de patronul echipei de fotbal Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Laszlo Dioszegi, care a încercat să aplaneze conflictul și să nu-i dea prea mare importanță.

”Am auzit și eu, dar nu sunt în măsură să dau un răspuns. Noi la fotbal spunem că vrem să fim respectați și vrem să respectăm pe toată lumea. Galeria celor din Ungaria au cântat imnul Ungariei, iar jucătorii din România au stat să asculte”, a declarat omul de afaceri, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Patronul lui Sepsi cere calm

Laszlo Dioszegi consideră că acest eveniment nu ar trebui politizat și afirmă că imnul Ținutului Secuiesc este un cântec bisericesc care nu aduce niciun fel de insultă României.

”Nu ar fi cântat imnul. S-a făcut prea multă zarvă. Nu este cazul să vorbim despre cazuri interetnice. Nu am fost în politică niciodată și nu o să fiu și nu pot să îmi dau cu părerea. Nu are niciun rost să inflamăm lucrurile, trebuie să rămânem la sport.

ADVERTISEMENT

Imnul Ținutului Secuiesc este un cântec bisericesc, nu este un cântec ofensiv la adresa României. Jucătorii nu au cântat imnul. Inclusiv căpitanul naționalei care este etnic român a spus că jucătorii nu au cântat”, a precizat el.

A fost sau nu a fost ”blat” la meciul cu Ungaria?

Ministrul Sportului Eduard Novak nu crede că hocheiștii români de etnie maghiară au greșit atunci când au intonat imnul Ținutului Secuiesc și au luat poziție de drepți în fața galeriei Ungariei, la finalul meciului direct de la CM de hochei pe gheață din Slovenia.

ADVERTISEMENT

Secretarul general al Federației Române de Hochei pe Gheață, Alexandru Nistor, îi acuză pe sportivii de etnie maghiară din naționala țării noastre de sfidare. În plus, acesta cere sancțiuni pentru hocheiști și a lansat public ideea unui non-combat din partea ”tricolorilor” în duelul cu Ungaria.

ADVERTISEMENT