Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Laszlo Dioszegi vrea rejucarea meciului Sepsi – FC U Craiova 1948: „Sunt adeptul fotbalului!”. Video Exclusiv

Laszlo Dioszegi și Adrian Mititelu speră ca meciul dintre Sepsi și FC U Craiova 1948 să se rejoace. Patronul oltenilor amenință cu repercusiuni grave dacă pierde la „masa verde”.
14.02.2023 | 15:50
Laszlo Dioszegi vrea rejucarea meciului Sepsi  FC U Craiova 1948 Sunt adeptul fotbalului Video Exclusiv
ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu și Laszlo Dioszegi au vorbit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI despre posibilitatea ca meciul dintre Sepsi și FC U Craiova 1948 să se rejoace.

Laszlo Dioszegi și-ar dori ca Sepsi – FC U Craiova 1948 să se rejoace: „Din ce am auzit nu se mai pune problema”

Patronul covăsnenilor a intervenit în direct la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, în așteptarea deciziei Comisiei de Disciplină a FRF, care a amânat de două ori verdictul în acest caz: „Sincer eu am spus punctul meu de vedere. Poate unora li se pare o prostie. Punctul meu de vedere nu s-a schimbat și sunt adeptul fotbalului și sportului. Din ce am auzit nu se mai pune problema dacă se rejoacă sau nu, fiindcă nu există în regulament”.

ADVERTISEMENT

Laszlo Dioszegi îi dă o veste proastă lui Adrian Mititelu, care amenința că va merge la TAS: „Așa am auzit eu. Ce s-a vorbit. Dar orice decizie ia Comitetul Executiv, eu sunt de acord cu el. În ultimele trei săptămâni s-a vorbit foarte mult și nu vreau să mai comentez că deja visez… Orice o să se întâmple, pentru noi nu o să fie bine!”.

În urmă cu 11 ani, s-a produs însă un precedent care ar putea duce la rejucarea partidei dintre Sepsi și FC U Craiova 1948! Centralul Alexandru Tudor oprea meciul dintre Universitatea Cluj și CFR Cluj în minutul 27, din cauza unui scandal între suporterii și jucătorii celor două rivale din oraș, la scorul de 1-0 pentru campioana României.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a decis ca partida să se rejoace din minutul 1, de la scorul de 0-0, lucru care le dă speranțe și celor de la Craiova.

VEZI VIDEO MAI JOS

Observatorul Gheorghe Nedelescu crede că Sepsi – FC U Craiova 1948 ar trebui să se rejoace: „Nu ar trebui să prejudiciem fotbalul”

Gheorghe Nedelescu, observator cu greutate și fost prim vicepreședinte al Comisiei de Disciplină a FRF a intervenit telefonic la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI: „Cel mai înțelept din punctul meu de vedere, pentru că am fost ani de zile și prim vicepreședinte al Comisiei de Disciplină, eu cred că acest meci trebuie rejucat. Din minutul 1. Pentru că a trecut deja o perioadă. Dacă trecea mai puțin timp se putea juca de atunci, dar așa ar trebui rejucat din minutul 1. Din punctul meu de vedere. Dacă vă reamintiți meciul de la Cluj, la care eu am fost, s-a rejucat.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că cei de la Sepsi trebuiau în mod cert și ei prin responsabilul de securitate trebuiau să ceară jandarmilor să intervină pentru a evacua galeria. Acum nu știu care era gradul meciului respectiv.

Sepsi avea toate mijloacele și toate pârghiile. Responsabilul cu securitatea trebuia să completeze formularul. Dacă nu era meci cu grad ridicat, se adresa jandarmilor și aceștia trebuiau să evacueze galeria oaspete”, a spus Gheorghe Nedelescu, care a fost observator și la meciul de pomină din 2012, când Ricardo Cadu și Mircea Bornescu s-au luat la bătaie pe teren în U Cluj – CFR.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu amenință și pune presiune pe Comisia de Disciplină a FRF: „Le fac plângere penală a doua zi!”

Adrian Mititelu a intervenit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI și a spus că nu concepe ca echipa sa să piardă la „masa verde”: „Din punct de vedere moral, aceasta ar fi cea mai corectă decizie. Acest meci trebuie să se termine pe teren. Nu putem pentru 10-15 indivizi cărora nu le place să se comporte civilizat să sufere și fotbalul și imaginea fotbalului și două echipe care își doresc foarte mult o anumită clasare în SuperLiga. Nu cred nici că cei de la Sepsi nu își doresc să intre în play-off cu 3 puncte la masa verde. Și nici noi.

Problema este însă că regulamentul, așa cum se întâmplă de foarte mulți ani în fotbalul românesc, regulamentul e făcut de oameni puțin neatenți, grăbiți, au alte servicii în momentul în care fac regulamente și se gândesc la alte lucruri. Pentru că altfel nu îmi explic. Sunt lucruri care se bat cap în cap, ambigue și lasă loc de foarte multe interpretări.

La ora 14:00 voi prezenta un document oficial în care voi dovedi fără putință de tăgadă că FC U Craiova 1948 nu are nicio responsabilitate cu privire la desfășurarea evenimentelor de la Sf. Gheorghe, cu ocazia acestui meci. Un document oficial care face parte din organizarea acestei partide, care demonstrează foarte clar, fără putință de tăgadă, că noi avem zero responsabilitate. Și toate obligațiile, inclusiv ceea ce se scandează pe stadion aparține exclusiv organizatorilor. Nu există loc de interpretare.

E un document oficial care face parte din mai multe documente care conțin desfășurarea acestei partide. E un document care stă la baza organizării acestui joc. La ora 14:00 o să vedeți o să citiți toți. O să public integral și o să vedeți este 1000% sarcina exclusivă a organizatorului cu privire la orice se întâmplă pe stadion, inclusiv scandările fanilor.

Adrian Mititelu e sigur: „Acest document va crea o breșă între regulamente și lege”

Acest document va crea o breșă între regulamente și lege și va face ca FRF să modifice în scurt timp regulamentul pentru că are chestii care contravin grav cu legea și ceea ce e o aberație. Există o vădită contradicție între lege și regulament. Ar trebui să se constate acest lucru în mod oficial și să se decidă la nivel de Comitet Executiv ca acest meci să se rejoace, pentru ca toate lucrurile să intre pe un făgaș normal, iar pe viitor să nu se mai întâmple asemenea lucruri.

Nici să se mai întâmple asemenea scandări și lucruri care dăunează relațiilor între oameni, dar nici abuzuri, nebunii, ca echipa care au o formă mai slabă să pândească un moment că unii suporteri scandează nu știu ce și hai să fugim și noi de pe teren să câștigăm cu 3-0. 

Înainte de meci cei de la Sepsi și-au asumat niște răspunderi. Una e ce s-a întâmplat pe stadion. Mai ales că ei aveau informații că nu avem suporteri, că nu organizăm deplasarea. Ei știau că noi avem suporteri la meci.

Au ignorat toate aceste lucruri și la cum văd lucrurile acum, sper să nu greșesc, să nu supăr pe cineva, să fac vreun păcat, dar cred că această chestiune s-a premeditat și s-au bucurat de aceste evenimente și au grăbit finalul acestui meci ca să câștige la masa verde că știau că suntem în formă”, a declarat patronul lui FC U Craiova 1948.

FOARTE IMPORTANT: puteți urmări FANATIK SUPERLIGA în fiecare luni, marți și vineri, începând de la ora 10:30, pe toate căile de comunicare „fanatice” de pe mediile sociale, de la site-ul FANATIK la canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. și contul de Twitch FANATIK. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT