Fotbal international

Latovlevici a semnat cu Bursaspor! Gigi Becali l-a vrut şi el

28.08.2018 | 22:03
Latovlevici a semnat cu Bursaspor Gigi Becali la vrut si el

Iasmin Latovlevici, 32 de ani, a ajuns la o înţelegere pe un sezon cu Bursaspor după ce a fost dorit în această vară şi de Gigi Becali la FCSB. Negocierile între fundaşul stânga şi conducătorul roş-albaştrilor au stagnat în momentul în care cele două părţi au început să discute despre salariul jucătorului.

Vice-campioana României s-a orientat rapid după ce transferul lui Iasmin Latovlevici, iar Gigi Becali l-a transferat pe Alexandru Stan pentru un salariu mult mai mic. Fostul jucător de la Astra Giurgiu a şi debutat în Liga 1 Betano şi Europa League pentru FCSB, fiind titular în flancul stâng al defensivei lui Nicolae Dică.

Latovlevici a semnat cu Bursaspor, al patrulea club al său din Turcia

Bursaspor este a 4-a echipă din Turcia la care evoluează Iasmin Latovlevici după Genclerbirligi, Karabukspor și Galatasaray. Fundaşul trecut pe la FCSB va fi coleg la noua echipă cu Bogdan Stancu, un alt jucător care a plecat de la FCSB la formaţii din Turcia.

Latovlevici s-a antrenat cu FCSB

Fostul internaţional român s-a pregătit mai multe zile cu echipa antrenată de către Nicolae Dică, dar a ales în cele din urmă să plece la Bursaspor pentru un salariu mult mai atractiv. Gigi Becali a fost ferm convins că va reuşi să îl readucă pe Latovlevici la formaţia roş-albastră în urmă cu câteva zile.

”S-ar putea să aduc un fundaș stînga, ne trebuie neapărat. Dacă ne calificăm avem nevoie de dubluri pe posturi. Trebuie să joci cu o echipa joi și alta duminică. Noi îl luăm pe Latovlevic, facem contract de un an. Ne folosim și noi de el, și el de noi. Junior Morais nu poate duce joi duminică. Momilovic e afară o lună de zile”, declara în urmă cu două săptămâni Gigi Becali.

Iasmin Latovlevici s-a remarcat în tricoul celor de la FCSB în partida retur cu Ajax Amsterdam din 16-imile de finală din Europa League în 2013. Fundaşul stânga a înscris un gol superb în faţa echipei olandeze şi a reuşit alături de golul lui Vlad Chiricheş să remonteze un dezavantaj de 2 goluri, iar în cele din urmă să se califice în turul următor la loviturile de la 11 metri.

Latovlevici a semnat cu Bursaspor! Gigi Becali l-a vrut şi el 2
Latovlevici în tricoul echipei naţionale

Iasmin Latovlevici a câştigat şase trofee în tricoul lui FCSB: 3 titluri de campioană, două Cupe ale României şi o Supercupă. El a jucat pentru roş-albaştri între sezonul 2010/2011 şi 2014/2015 şi a strâns în total 176 de meciuri, cu 12 goluri şi 11 pase decisive în toate competiţiile.

Fundaşul a fost protagonistul unui transfer surprinzător la Galatasaray în sezonul precedent, dar a ieşit rapid din planurile echipei după ce croatul Igor Tudor a fost demis de la echipă. De-a  lungul anilor la Bursaspor au jucat mai mulți români, printre care se numără Ionuț Lupescu, Iulian Miu, Ionel Ganea, Claudiu Vaişcovici, Mircea Rednic, Gheorghe Niţu, Bogdan Vintilă, Giani Kiriţă, Cornel Frăsineanu și Gicu Grozav.

Gheorghe Hagi şi-a început cariera de antrenor la nivelul echipelor de club la Bursaspor în 2003, dar a fost demis de la conducerea echipei în urma unui start de sezon dezamăgitor. Fostul mare decar român şi-a continuat mai târziu cariera la Galatasaray, Poli Timişoara sau FCSB.