Fotbal international

Latovlevici, negocieri cu bașkanii lui Galatasaray. Destinație-surpriză la 32 de ani

09.05.2018 | 12:38
Latovlevici negocieri cu baskanii lui Galatasaray Destinatiesurpriza la 32 de ani

Iasmin Latovlevici e în negocieri intense cu bașkanii de la Galatasaray! Fundașul român de 32 de ani (pe 11 mai) a dat lovitura carierei anul trecut, când a semnat pe 7 septembrie cu „leii” de pe Bosfor un contract pe doi ani, cu un salariu de 750.000 de euro pe sezon, un bonus de 4.000 de euro pentru fiecare punct câștigat de echipă și o primă de 25% din salariu dacă echipa va câștiga titlul la sfârșitul acestui sezon. Se poate spune că îi pusese Dumnezeu mâna în cap, cum se spune. Sau Alah având în vedere „locația”… Fostei sale echipe, Karabukspor, acest transfer îi sporea contul cu 550.000 de euro.

Latovlevici ajunsese în Turcia în 2015, după 5 ani la Steaua. Semnase cu Genclerbirligi din postura de jucător liber și se transferase după numai un an la Karabukspor. A început bine, a jucat în 8 primele 9 meciuri, de 4 ori titular, doar o dată a rămas tot meciul pe banca de rezereve. O leziune a meniscului l-a ținut 3 etape în tribună, a revenit în ajunul Crăciunului pe bancă, a mai fost titular două meciuri la afârșitul lui ianuarie, după pauza competițională și apoi… pauză! De 6 ori rezervă neutilizată, de 7 nici măcar în lot. A mai jucat câte ceva în Cupa Turciei, ultima dată pe 18 aprilie, un meci slab, Galata a fost eliminată după 0-2 la Istanbul (1-2 în tur) de modesta Akhisarspor (locul 14 în Super Liga).

Latovlevici, negocieri cu bașkanii lui Galatasaray. Destinație-surpriză la 32 de ani

Iar acum latovlevici a fost chemat de conducere la negocieri, nu de mărire a salariului sau prelungirea contractului, ci de reziliere pe cale amiabilă a acestuia. S-a mai „auzit” prin presa de pe Bosfor de plecarea fundașului român de la Galata prin ianuarie, când jurnaliştii de la „Fotomac” îi găsiseră și echipă care l-ar fi vrut.

„Împăratul” Terim l-a „decapitat” din echipă

Adus la echipă de fostul antrenor (demis pe 19 decembrie 2017), croatul Igor Tudor, Latovlevic și-a cam luat adio de la primul „11” și chiar banca de rezerve după ce noul antrenor, nimeni altul decât „Împăratul” Fatih Terim a obținut pe 31 ianuarie împrumutul până în vară al japonezului Yuto Nagatomo de la Inter Milano, care joacă pe același post, fundaș stânga.

Uși deschise pe unde a mai fost, plus o variantă de vis

După ce își va rezolva problemele cu Galatasaray, Iasmin Latovlelvici nu va rămâne șomer, în ciuda vârstei nu tocmai „fragede” (32 de ani), pentru că sunt deja două echipe din Super Liga, e drept din partea inferioară a clasamentului, care sunt interesate să-l legitimeze, mai ales că va veni liber de contract. Conform presei de la Istanbul, una dintre acestea este prima sa formație din Turcia, Genclerbirligi, cea de-a doua fiind, dar în privința ei zvonurile sunt contradictorii, deja retrogradata Karabukspor, de unde a plecat Latovlevici în septembrie 2017 la Galatasaray. S-a speculat și că Igor Tudor, care, după patru luni de pauză, a prins un contract bun la Udinese și ar vrea să-l aducă în Italia și pe fundașul român după ce va rezolva problema supraviețuirii în Serie A, „bianconeri friuliani” fiind chiar deasupra liniei care duce în Serie B, cu un punct peste Cgliari, aflată pe primul loc retrogradabil, cu două etape înainte de final.

„La Steaua oricând e bine să te întorci. Nu e un pas înapoi niciodată, e cea mai mare echipă din România şi poţi să îţi faci o carieră frumoasă acolo. Sunt convins că va luat titlul!” – Iasmin Latovlevici

15 meciuri a jucat Iasmin Latovlevici la Galatasaray (10 în Super Liga și 5 în Cupă), a stat pe banca de rezervă alte 9 partide (8 în Supet Liga și 1 în Cupă) și nu mai prins lotul în 7 din ultimele 8 etape.

Tags: