Simona Halep

Laude pentru Simona Halep, înainte de finala cu Pliskova: „Are 13 victorii la rând”

21.09.2020 | 10:39
Laude pentru Simona Halep inainte de finala cu Pliskova Are 13 victorii la rand
ADVERTISEMENT

Laude pentru Simona Halep, înainte de finala cu Pliskova. Cuvintele încurajatoare pentru jucătoarea aflată pe locul 2 în ierarhia mondială vin chiar din partea forului WTA.

Românca traversează o perioadă excelentă și vrea să încheie parcursul foarte bun de la Roma cu o victorie care să îi dea speranțe în perspectiva turneului de Grand Slam de la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

Finala cu Pliskova are loc astăzi, de la 15:30, în aceeași zi în care începe și turneul de la Paris. Simona Halep va intra în competiția de la Roland Garros mai târziu.

Laude pentru Simona Halep, înainte de finala cu Pliskova. Ce zice WTA

Parcursul Simonei Halep din 2020 a atras admirația nu numai fanilor ei, ci și analiștilor WTA, care sunt încântați de victoriile româncei. Chiar și Karolina Pliskova, adversara din finala de la Roma, a lăudat-o pe Halep. Numărul 2 mondial nu a mai pierdut un meci din luna ianuarie.

ADVERTISEMENT

Pe 30 ianuarie, Simona era învinsă la Australian Open, în semifinale, chiar de Garbine Muguruza. Jucătoarea din Spania a fost ultima victimă a Simonei la Roma, înainte de finala pe care o va juca împotriva Karolinei Pliskova.

Halep este în căutarea celui de-al 22-lea titlu WTA din carieră. Totodată, ar fi a treia reușită din acest sezon. În prezent, are o serie de 13 victorii consecutive, care include și două succese în finalele de la Dubai și Praga

ADVERTISEMENT

Românca a reușit să ajungă cel puțin în sferturile de finală ale tuturor celor cinci turnee la care a participat în acest sezon. Duelul cu Pliskova o să fie primul pe care Halep îl va juca împotriva unei jucătoare din top 5, în acest an”, scriu cei de la WTA.

Ce portret îi face WTA Karolinei Pliskova. Statistica meciurilor directe

Și Karolina Pliskova a fost prezentată pe site-ul forului mondial. La fel ca Halep, și cehoaica traversează o formă bună. De altfel, Pliskova este câștigătoarea ediției din 2019 a trofeului, astfel că în acest moment are nouă victorii consecutive pe terenurile din capitala Italiei.

ADVERTISEMENT

Pliskova are 17 trofee WTA în palmares, dintre care trei pe zgură. În 2020, Pliskova a mai câștigat turneul de la Brisbane și a ajuns la opt sezoane consecutive cu măcar un titlu WTA câștigat.

Finala de la Roma le va pune față în față pe Halep și Pliskova pentru a 11-a oară. Românca a reușit să câștige șapte meciuri, în timp ce Pliskova are doar patru victorii, însă ultimele două meciuri au fost câștigate de cehoaică.

Pe zgură, scorul este egal, 1-1. Halep a câștigat la Roland Garros, în 2017, când a trecut de Pliskova în semifinale. Cehoaica s-a impus în 2018, la Madrid, în sferturile de finală.

Având în vedere pozițiile pe care le ocupă cele două jucătoare în ierarhia WTA, Halep este favorită în meciul de azi. Românca este pe locul doi, în vreme ce Pliskova se clasează doar pe patru.

ADVERTISEMENT
Tags: