News

Laura Albulescu, redactor-șef al Editurii Art, a murit

Redactorul - șef al Editurii Art, Laura Albulescu, a murit.
08.06.2021 | 23:57
Laura Albulescu redactorsef al Editurii Art a murit
Laura Albulescu, redactor - șef al Editurii Art, a murit Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de Editura Art pe pagina de Facebook. Reprezentanții acesteia au distribuit un mesaj impresionant.

Sute de oameni au reacționat. Aceștia au transmis condoleanțe sau și-au amintit de momentele petrecute împreună.

ADVERTISEMENT

Laura Albulescu, redactor – șef al Editurii Art, a murit

„Cu multă tristețe vă anunțăm că draga noastră colegă, redactor-șef al Editurii Art, Laura Albulescu s-a stins din viață. Laura va rămâne pentru noi un model de profesionalism și erudiție,” a anunțat Editura pe Facebook.

„Creativă, elegantă, amuzantă și energică, Laura a fost o continuă sursă de inspirație pentru toți, chiar de la momentul înființării Grupului Editorial Art. A fost un editor de carte curajos, care a propus tot timpul proiecte inedite pentru piața de carte din România,” a adăugat.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții editurii au mai transmis că zona de literatură de non-ficțiune, de literatură contemporană a fost revigorată de eforturile Laurei Albulescu. Totodată, aceasta a deschis noi drumuri pentru literatura pentru copii, dar și pentru banda desenată sau pentru literatura young adult.

Ea a administrat librăria Bastilia și a creat un hub cultural important în centrul Capitalei.

„Pentru cei care au avut privilegiul să-i devină prieteni ea va rămâne Preacuvioasa Protectoare a Bursucilor, Președinta Asociației Cuvintelor Mici și Mijlocii, Fondatoarea Clubului de Tricotat, cel mai pătimaș suporter F. C. Liverpool, admiratoare și colecționară frenetică de porci și mama lui Poppy”, au mai transmis colegii acesteia.

ADVERTISEMENT

Mesaje impresionante, distribuite de oamenii care au cunoscut-o

„Te îmbrățișăm Laura, vei rămâne pentru totdeauna în gândurile noastre. Condoleanțe familiei îndurerate, a încheiat postarea Editura Art.

„Sunt şocat, ca toată lumea, de vestea morții Laurei Albulescu. Faptul că o energie ca ea (luminoasă, eficientă, cu adevărat creatoare, făcând din editura ART ceea ce știm cu toții) a fost posibilă a reprezentat, pentru mica noastră lume literară, o şansă esențială în ultimele două decenii. De acum, energia ei luminoasă a devenit mai mult decât o şansă: a devenit o lecție. Și un etalon. Odihnă în pace, Laura. Nu vei fi uitată,” este postarea distribuită pe Facebook de Radu Vancu.

ADVERTISEMENT

Și oamenii care au cunoscut-o au distribuit mesaje impresionante: „sincere condoleanțe familiei ! Colectivul firmei Bibliopolis Petrodava SA Piatra Neamț este alături de întreaga familie. Drum lin printre îngeri, Dumnezeu să-ți călăuzească pașii în tr-o lume mai bună!”, a transmis Elvis Enache.

„Cea mai bună mamă pentru Poppy și excelentă jucătoare de mimă. În orice univers vei ajunge Laura, să găsești cele mai rare și extravagante cuvinte! Îmi voi aminti mereu cu drag de tine!,” a scris Elena Barbu.

ADVERTISEMENT