News

Laura Codruţa Kovesi a contestat controlul judiciar la Instanţa supremă! Ce înseamnă măsura aplicată fostei şefe a DNA

29.03.2019 | 14:31
Laura Codruta Kovesi a contestat controlul judiciar la Instanta suprema Ce inseamna masura aplicata fostei sefe a DNA

Laura Codruța Kovesi a depus, vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, o contestație împotriva măsurii controlului judiciar, în dosarul deschis în 2018 în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă, cu privire la aducerea în țară a fostului director FNI Nicolae Popa.

Laura Codruța Kovesi a contestat controlul judiciar la Instanța Supremă

Fosta șefă a DNA a fost plasată sub control judiciar timp de 60 de zile. Kovesi a declarat joi, după mai bine de 6 ore de audieri, că procurorii i-au interzis să vorbească cu presa, aceasta fiind o măsură, în opinia sa, prin care i se ”închide gura”. Despre situația lui Kovesi a vorbit și Cristian Tudor Popescu, la Digi 24. Gazetarul susține că obiectivul este ca fosta șefă a DNA să fie arestată, însă deocamdată Secția nu-și asumă asta. „Au venit și cu această interdicție. De ce? Răspunsul e foarte simplu: pentru că în cele șapte ore s-a întâmplat…NIMIC!

Și dacă doamna Kovesi ar fi venit și ar fi spus: vreme de șase-șapte ore m-au ținut acolo să-mi arate niște poze aberante, niște chestiuni lipsite de orice sens, fabulații și așa mai departe (…), dacă ar fi avut posibilitatea să devoaleze această manipulare doamna Kovesi, sigur că ea se dezumfla. Și atunci au ales acest mecanism, format foarfecă: 1. te țin șapte ore; 2. îți interzic să spui ceva despre de ce te-am ținut cele șapte ore. Ca să genereze ideea asta: domnule, cu doamna Kovesi sunt probleme! Și asta, firește, preluată acum de vorbeții, de zvonerii, de lătrăii partidului, asta va fi ideea”, a spus CTP.

Laura Codruţa Kovesi a contestat controlul judiciar la Instanţa supremă! Ce înseamnă măsura aplicată fostei şefe a DNA
Dosarul lui Kovesi a fost deschis în luna decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de Sebastian Ghiță

Dosarul lui Kovesi a fost deschis în decembrie 2018

Dosarul lui Kovesi a fost deschis în luna decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de Sebastian Ghiță, care a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupție. Fostul deputat susținea că, în 2011, fosta șefă a DNA i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea lui Nicolae Popa, nume pe care există un mandat internațional de arestare, cu un avion din Indonezia.