News

Laura Codruța Koveși a votat pentru alegerile prezidențiale! Fosta șefă DNA și-a exprimat opțiunea la Helsinki. Foto

22.11.2019 | 17:20
Laura Codruta Kovesi a votat pentru alegerile prezidentiale Fosta sefa DNA sia exprimat optiunea la Helsinki Foto
ADVERTISEMENT

Laura Codruța Koveși a votat pentru alegerile prezidențiale din România. Fosta şefă DNA, ales procuror general european și-a exprimat opțiunea tocmai la Helsinki. A făcut-o în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor. Conform anunţului Ambasadei României în Finlanda, ”procurorul european, dna Laura Codruta Kovesi, a votat la sectia 118, la Helsinki”. Kovesi a fost fotografiată lângă urna de vot.

Laura Codruța Koveși a votat pentru alegerile prezidențiale!

Mai mult de atât, Laura Codruța Koveși a acceptat să se fotografieze alături de membrii biroului secţiei de votare. Votul în străinătate pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale a început, vineri, la ora 1.00, în Noua Zeelandă şi Australia şi se va încheia luni, la ora 7.00. Potrivit Autorităţii Electorale Permanente (AEP) 715.064 de persoane cu drept de vot locuiesc în străinătate.

ADVERTISEMENT

Aceștia pot vota la una dintre cele 835 de secţii de votare. În diaspora, votul se derulează pe durata a trei zile. La primul tur au votat în străinătate 675.348 persoane, dintre care 25.189 prin corespondenţă. Vă readucem aminte că în țară, datele oficiale din partea Biroului Electoral Central au putut fi monitorizate foarte atent și în timp real datorită sistemului modern de votare. Apoi, toată lumea a așteptat rezultatul final din diasporă.

Fosta șefă DNA și-a exprimat opțiunea la Helsinki

De altfel, mai bine de 1.000 de operatori ai Serviciului de Transmisiuni Speciale – STS au grijă ca tabletele folosite în secțiile de vot la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie, peste 18.000 să fie în stare de funcționare. Aceștia au avut de furcă împotriva hackerilor, la fel ca la europarlamentare, când s-au înregistrat peste o sută de atacuri. Pe lângă monitorizarea în timp real a prezenței la vot, sistemul de tablete a avut și alte scopuri,.

ADVERTISEMENT

Printre ele prevenirea votului multiplu, prin scanarea buletinului, dar și să ajute ca toate procesele verbale cu rezultatele acestui scrutin să fie transmise imediat către BEC.