News

Laura Codruța Kovesi ar putea candida la prezidențiale dacă nu devine procuror-șef european. Ce șanse are în sondaje

01.05.2019 | 14:30
Laura Codruta Kovesi ar putea candida la prezidentiale daca nu devine procurorsef european Ce sanse are in sondaje

Klaus Iohannis s-a detașat în cursa pentru noul mandat. Sondajul arată ce procentaj are Laura Codruța Kovesi dacă ar putea candida la prezidențiale, dacă nu ar deveni procuror-șef european. Se pare că actualul președinte al României este în continuare favorit. Iată cu cât este cotată Kovesi în sondaj?

Ce șanse ar avea Codruța Kovesi dacă ar putea candida la prezidențiale?

Președintele Klaus Iohannis este favorit în cursa pentru alegerile prezidențiale. Șeful statului actual este cotat la 42,7%, cifrele demonstrează că este de două ori și ceva mai mult decât candidatul de pe locul al doilea. Călin Popescu Tăriceanu are 18,3%, potrivit sondajului realizat de către IMAS la comanda Europa FM. Locul 3 este ocupat de Victor Ponta cu 14,5%.

Dacian Cioloș, lider al partidului PLUS, din păcate, scade constant, iar liderul Partidului Social Democrat a crescut și a ajuns la 8,7%. Față de datele de luna trecută, Klaus Iohannis a scăzut cu aproape două 2 procente, iar Călin Popescu Tăriceanu, lider al partidului ALDE, a crescut cu mai mult de două procente, conform barometrului. În ordinea cifrelor, la candidații Opoziției se află: Klaus Iohannis este cotat cu 49,4%, Laura Codruța Kovesi are 32,1%, Dacian Cioloș 14,6%

Cu cât este cotată Laura Codruța Kovesi în sondajul la prezidențiale? Ce șanse ar avea dacă ar putea candida
Cu cât este cotată Laura Codruța Kovesi în sondajul la prezidențiale? Ce șanse ar avea dacă ar putea candida

“Sunt ferm hotărât”

„Am luat o decizie importantă şi vreau să vă comunicat acum, în această dimineaţă frumoasă. Sunt ferm hotărât să candidez pentru un nou mandat de preşedinte al României. (…) Mi s-a părut că scena politică românească a intrat într-o fază destul de tulbure, evoluția nu e satisfăcătoare.

Am urmărit în ultimele luni mai multe sondaje, toate arată că nivelul de nemulțumire este peste 80%, extrem de mult, arată că lumea nu mai are încredere în clasa politică”, a fost anunțul scurt făcut de Klaus Iohannis în clipa în care a afirmat că vrea să candideze la alegerile prezidențiale.