News

Laura Codruța Kovesi, atacată din Parlamentul European: ”E o minge de ping-pong electoral”

14.04.2019 | 20:11
Laura Codruta Kovesi atacata din Parlamentul European E o minge de pingpong electoral

Laura Codruța Kovesi este atacată din Parlamentul European, de un europarlamentar român, astfel că viitorul ei nu sună precum și-ar fi dorit. Mai exact, negocierile pentru șefia Parchetului European au fost anulate pe 10 aprilie 2019.

Laura Codruța Kovesi, atacată din Parlamentul European

Cel mai probabil, de hotărârea cu privire la persoana care va ocupă râvnita funcție va fi lăsată pe umerii viitorului Parlament European(PE). Chiar dacă PE o susține pe candidata româncă Kovesi, Consiliul UE îl preferă în continuare pe procurorul francez Jean-François Bohnert. Despre viitoarea funcție și demersul situației fostei șefe a DNA a vorbit Andi Cristea, vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe, într-un interviu la DC News.

„Doamna Kovesi este o minge de ping pong electoral între partidele pan-europene, între statele mari vest europene. Cred că vom vedea că interesul față de situația doamnei Kovesi va dispărea după ce campania electorală pentru alegerile europarlamentare se va încheia.

Laura Codruța Kovesi, atacată din Parlamentul European: ”E o minte de ping-pong electoral”
Europarlamentarul PSD Andi Cristea spue că fosta șefă a DNA este o minge de ping-pong electoral”

”Cred că vom vedea că interesul față de situația doamnei Kovesi va dispărea după ce campania electorală se va încheia”

Politicienii din PE aveau nevoie de o temă în campania electorală, dar apoi se vor concentra pe alte subiecte. A fost blocaj până acum. Nu s-a ajuns la niciun acord. Reluarea negocierilor se va face în mandatul următorului Parlament European. Echipa de negociere se schimbă.

Laura Codruța Kovesi, atacată din Parlamentul European: ”E o minge de ping-pong electoral”
Consiliul UE îl preferă în continuare pe procurorul francez Jean-François Bohnert

Înseamnă că președinte la Comisia LIBE va fi altcineva etc, iar interesul politic al grupurilor politice de a juca electoral tema procurorului european este mult diminuată. Pe această analiză, candidatul susținut de Consiliul UE are prima șansă”, a spus europarlamentarul PSD care candidează pentru un nou mandat în PE la alegerile din 2019. Parlamentul și Consiliul trebuie acum să aleagă între Laura Codruța Kovesi și Jean-Francois Bohnert, în urma preselecției de către o comisie de experți.