News

Laura Codruța Kovesi, atacată din toate părțile. Acuzații dure: “Când era procuror general s-a distrus o cameră plină cu documente”

17.04.2019 | 08:36
Laura Codruta Kovesi atacata din toate partile Acuzatii dure Cand era procuror general sa distrus o camera plina cu documente

Laura Codruța Kovesi este atacată din toate părțile. Mai exact, în contextul scandalului din jurul Procurorului General al României, Augustin Lazăr, dar și în jurul deținutului politic Ioan Muntean, istoricul Marius Oprea a declarat că o parte dintre documentele cu registrele cu eliberările de la Aiud ar fi fost distruse din ordinul fostei șefe a DNA.

Laura Codruța Kovesi este atacată din toate părțile

Oficialul susține că, din sursele sale, a aflat de la Dan Voinea, fostul procuror care a lucrat la Dosarul Revoluției, că în clipa când Parchetul General era condus de Kovesi s-a dat o dispoziție în urma căreia generalul Ion Vasilache a distrus multe dintre documentele din anexă la dosarul în cadrul procesului comunismului. „Din sursele mele, am aflat de la Dan Voinea, fostul procuror care a lucrat la Dosarul Revoluției, că în momentul când Parchetul General era condus de Laura Codruța Kovesi s-a dat o dispoziție și generalul Ion Vasilache a distrus multe dintre documentele, care erau anexă, la dosarul deschis în cadrul procesului comunismului.

Trebuie să se afle acest lucru deoarece, din punctul meu de vedere, este un lucru foarte grav dacă acestea au fost distruse. Se mai păstrează doar copii xerox pe care le-am facut în anii 1990, având un temei legal pentru lucrarea mea de doctorat. În vremea respectivă lucram împreună cu Procuratura Generală în cadrul procesului comunismului, dosarul fiind deschis în urma denunțului făcut în septembrie 1992 de către Asociaţia foştilor deţinuţi politici din România”, a spus Marius Oprea, potrivit dcnews.ro.

Laura Codruța Kovesi, atacată din toate părțile. Acuzații dure: “Când era procuror general s-a distrus o cameră plină cu documente”
Istoricul Marius Oprea vine cu acuzații dure

Marius Oprea: ”După ce Voinea a fost îndepărtat, a fost forțat de Kovesi să se pensioneze”

Mai mult, istoricul a fous că Dan Voinea, omul care a instrumentat acest dosar, dar și dosarele Revoluției, a fost îndepărtat, fiinf obligat să se pensioneze de Kovesi. „După ce Dan Voinea, cel care a instrumentat acest dosar cât și dosarele Revoluției, a fost îndepărtat, forțat să se pensioneze de Laura Codruța Kovesi, am fost avertizat în legătura cu posibilitatea distrugerii acestor documente.

Am copiat și documente de la arhiva fostei securități. De exemplu, la CNSAS, nu se mai găsește dosarul lui Alexandru Nicholschi pe care l-am copiat. Nu se mai găsește nici dosarul lui Alexandru Drăghici. Probabil că s-au distrus cel puțin între 200-300 m liniar de documente, cam cât încap într-o cameră”, a mai spus Marius Oprea pentru sursa menționată mai sus.