News

Laura Codruţa Kovesi dă lovitura de graţie! Va fi procuror european. Anunţul venit din străinătate

22.04.2019 | 08:16
Laura Codruta Kovesi da lovitura de gratie Va fi procuror european Anuntul venit din strainatate

Laura Codruţa Kovesi este pe punctul de a deveni noul procuror-şef european, iar publicaţiile străine au scris despre succesul pe care îl va avea fosta şefă a DNA.

Codruţa Lovesi dă lovitura: va fi procuror-şef

Cei de la Die Zeit au scris despre singurul element care îi blochează candidatura Codruţei Kovesi, chiar Guvernul ţării ei, însă nemţii o văd triumfătoare pe Kovesi în cele din urmă. Publicaţia Die Zeit a mai amintit şi de demiterea Laurei Codruţa Kovesi, în 2018, după ce a anchetat numeroşi politicieni români, printre care şi Liviu Dragnea.

Instituţia pe care o va conduce Laura Codruţa Kovesi va fi operaţională la finalul anului 2020 şi va fi o instituţie care va investiga, urmări penal şi aduce în faţa justiţiei infracţiunile comise privind bugetul Uniunii Europene, precum frauda, corupţia sau frauda transfrontalieră cu TVA în valoare de peste 10.000.000 de euro.

Kovesi, aspru criticată din ţară

Codruţa Kovesi, în timpul unui discurs
Codruţa Kovesi, în timpul unui discurs

Recent, Codruţa Kovesi a fost criticată de șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, cel care afirma cp instituţa pe care o conduce a fost supusă unor presiuni din partea DNA pe vremea când Kovesi era şefă. „Eu sunt inspector judiciar din anul 2014. Nici ca inspector și nici ca inspector-șef nu am simțit alte presiuni decât cele care au fost exercitate în timpul controlului la DNA. Despre toate aceste presiuni am făcut vorbire într-un document pe care l-am pus la dispoziția CSM”. 

FANATIK SUPERLIGA

Netejoru a continuat, explicând care sunt presiunile la care s-a referit:“În ce au constat aceste presiuni? Aș începe cu dosarul care mi-a fost făcut la DNA, cu privire la o apartenența din trecut la Masonerie. Nu am avut ocazia să o spun, dar o spun aici. Eu sunt mândru că am făcut parte din Masonerie, dar știind care îmi sunt îndatoririle, am renunțat la a fi membru în această organizație. În tot timpul controlului am fost bombardați cu fel de fel de solicitări privind inspectorii care efectuau controlul.

CLIPUL ZILEI LA FANATIK SUPERLIGA