News

Laura Codruţa Kovesi e protejată în continuare de SPP: “Am primit ameninţări”

03.04.2019 | 19:31
Laura Codruţa Kovesi e protejată în continuare de SPP

Laura Codruța Kovesi a declarat că beneficiază în continuare de protecția Serviciului de Protecție și Pază(SPP). Dezvăluirea vine în baza faptului că a primit numeroase amenințări și că există riscuri privind siguranța ei fizică.

Laura Codruța Kovesi e protejată în continuare de SPP

Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție(DNA) susține că ar exista o legătură între campania declanșată împotriva procurorului general Augustin Lază și a șefei Curții Supreme și ancheta declanșată împotriva sa. Despre protecția pe care și-a asigură, Kovesi afirmă și că „mai sunt și alți procurori care sunt atacați zilnic și alți judecători, pentru că și-au făcut treaba și cu toții trecem prin aceste campanii pentru că ne-am făcut treaba”, sub motivul că:”unii vor să fure liniștiți în continuare și noi i-am împiedicat”.

În continuare, politicianul a mărturisit că întotdeauna cei care vor fi atacați sunt șefii, oamenii cei mai vizibil în spațiul public. „ Sigur că întotdeauna încercă să ataci șefii, oamenii care sunt cei mai vizibili în spațiul public, pentru a da un semnal și celorlalți. Dar, așa cum am spus, în sistem sunt mulți procurori și judecători curajoși, deci nu avem de ce să ne temem. O să se dovedească în timp că toate aceste acuzații care au fost făcute cu privire la noi sunt nefondate”.

Laura Codruţa Kovesi e protejată în continuare de SPP: “Am primit ameninţări”
“Am primit ameninţări”

”Am protecție de la SPP în acest moment, am primit numeroase amenințări”

Întrebată de jurnaliști dacă este normal să meargă însoțită de SPP, Kovesi a spus: „Am protecție de la SPP în acest moment, am primit numeroase amenințări. Atunci când am încheiat mandatul, am și trimis copie după toate amenințările pe care le-am primit și pe toate riscurile care există cu privire la siguranța mea fizică, iar CSAT a decis că trebuie să beneficiez de protecție în continuare”.

Dosarul lui Kovesi a fost deschis în decembrie 2018, în urma sesizării depuse de Sebastian Ghiță care a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupție. Fostul deputat susținea că fosta șefă a DNA i-a cerut, în 2011, să achite 200.000 de euro pentru aducerea lui Nicolae Popa cu un avion din Indonezia.