News

Laura Codruța Kovesi, încolțită de Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Florian Coldea, audiat în dosarul ei

23.04.2019 | 16:51
Laura Codruta Kovesi incoltita de Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie Florian Coldea audiat in dosarul ei

Coldea este audiet și el în dosarul lui Kovesi. Fostul prim-adjunct al directorului SRI a făcut declarații despre situația creată. În cursul zilei de luni, Forian Coldea a fost audiat de către procurorii de la Secția specială de investigare a infracțiunior din Justiție, conform B1 TV.

Kovesi, încolțită de SIIJ! Florian Coldea a fost audiat în dosarul ei

Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, a fost audiat luni de procurorii SIIJ. Coldea ar fi dat declarații în dosarul care o visează și pe Laura Codruța Kovesi. Dosaru a fost deschis după ce a apărut o plângere formulată de către Sebastian Ghiță care susține faptul că Laura Codruța Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa. Poliția Română a anunțat că repatrerea a fost făcută întocmai legislațiile, prezentând facturile plătite de Ministerul de Interne.

La finele lunii martie, SIIJ a anunțat că a pus în milcare acțiunea penală împotriva fostei șefe a Direcției Naționale Antifraudă. Aceasta a fost acuzată pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu. După toate acestea, Kovesi a fostplasată sub control judiciar preț de 60 de zile.

Laura Codruța Kovesi, încolțită de SIIJ!
Laura Codruța Kovesi, încolțită de SIIJ! Floria Coldea a fost și el audiat în dosarul ei

Marius Iacob, fost adjunct al lui Kovesi, audiat la SIIJ

Cel mai apropiat om al Codruței Kovesi, Iacob, a fost audiat de procurorii de la Secția de anchetare a infracțiunile din justiție în privința dosarului în care este implicată și fosta șefă a Direcției Naționale Antifraudă.

“Din probele administrate până în prezent în această cauză s-a reţinut următoarea situaţie de fapt – în cursul anului 2011, fostul procuror general al PICCJ ar fi pretins şi primit suma de 268.689,36 lei de la persoana vătămată (Sebastian Ghiţă – n.r.) în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor sale de serviciu, acte constând în extrădarea unei persoane condamnate, care fusese localizată în Indonezia – Jakarta. (…)”, arată decizia SIIJ.